• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έκαψε το Κοράνι σε ψησταριά μπάρμπεκιου επειδή απορρίφθηκε η αίτησή του για άσυλο (vid)

Έκαψε το Κοράνι σε ψησταριά μπάρμπεκιου επειδή απορρίφθηκε η αίτησή του για άσυλο (vid)

Τι προκάλεσε την οργή του αιτούντα άσυλο.

Η Σουηδία απέρριψε την αίτησή του για άσυλο και ένας άνδρας από το Μαρόκο ανέβασε βίντεο όπου καίει ένα αντίγραφο από το Κοράνι, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.


Ειδικότερα, ο άνδρας πήγε στη Σουηδία από το Μαρόκο πριν από δύο χρόνια με τουριστική βίζα και ζήτησε άσυλο, λέγοντας πως διώκεται στον τόπο καταγωγής του λόγω των θρησκευτικών του «ανησυχιών», ωστόσο, η αρμόδια υπηρεσία μετανάστευσης ήταν απορριπτική με το αίτημά του.
Ο ίδιος άσκησε έφεση στην απόφαση, αλλά τελικά το Εφετείο Μετανάστευσης υποστήριξε το «όχι» της σουηδικής υπηρεσίας, κρίνοντας ότι πρέπει να ζητήσει τον επαναπατρισμό του στο Μαρόκο.

Μάλιστα, τον προτρέπουν να κρατά «χαμηλό προφίλ» και να συγκρατεί τον εαυτό του όσον αφορά την κριτική που ασκεί στο Ισλάμ και τη μοναρχία ώστε να μην έχει προβλήματα με τις αρχές και άλλους συνανθρώπους του.
Ο τύπος απάντησε με ένα βίντεο όπου έβαλε φωτιά σε ένα αντίγραφο του Κορανίου πάνω σε μια ψησταριά μπάρμπεκιου και το ανέβασε στο YouTube με το ψευδώνυμο Skeptic Mohamed.
Παράλληλα, ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως πρώην μουσουλμάνο, άθεο, κοσμικό και σκεπτικιστή, σημειώνοντας πως η πράξη «βεβήλωσης» στην οποία προέβη, αφορούσε την «υπεράσπιση του δικαιώματός του για άσυλο».

«Αυτό μπορεί να αυξήσει δραματικά τις ανησυχίες μου για την ασφάλεια ακόμη και εδώ στη Σουηδία. Έχω καθήκον να προστατεύσω την αξιοπρέπεια, την ασφάλεια και την ελευθερία μου, κάτι που είναι απολύτως αδύνατο σε μια χώρα με πλειοψηφία των Μουσουλμάνων όπως το Μαρόκο. Οι σουηδικές αρχές μετανάστευσης μου φέρονται ρατσιστικά επειδή είμαι πρώην μουσουλμάνος και άθεος» συνέχισε.
Επίσης, διαμηνύει πως δεν θα κρυφτεί ούτε θα βουλώσει το στόμα του, όπως τον προέτρεψαν οι σουηδικές αρχές ασύλου την ώρα που «ισλαμιστές τρομοκράτες θέλουν να έχουμε νεκρούς και μπορούν να παραμείνουν στη Σουηδία ενώ έχουν καταστρέψει δεκάδες χώρες».

sputnik/ photo vid screenshot