• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δουλεύουν τα Tesla κάτω από το νερό; – Μπλόγκερ δοκίμασε Model S Plaid σαν υποβρύχιο – Βίντεο

Δουλεύουν τα Tesla κάτω από το νερό; – Μπλόγκερ δοκίμασε Model S Plaid σαν υποβρύχιο – Βίντεο

Θεωρητικά, τα αυτοκίνητα του Έλον Μασκ μπορούν να λειτουργούν και υποβρυχίως, μιας και είναι πλήρως μονωμένα και οι ηλεκτρικοί κινητήρες τους δεν χρειάζονται αέρα για να δουλέψουν.

Οι υπεύθυνοι του καναλιού “Chillin with Chet” στο YouTube δημοσίευσαν ένα βίντεο στις 7 Σεπτέμβρη, στο οποίο έβαλαν ένα Tesla Model S Plaid – το ταχύτερο ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας του Έλον Μασκ – σε μια ασυνήθιστη δοκιμασία: να κινηθεί εντελώς βυθισμένο κάτω από το νερό.

Θεωρητικά, τέτοια αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν υποβρυχίως, μιας και οι ηλεκτρικοί κινητήρες τους δεν χρειάζονται οξυγόνο για να λειτουργήσουν.

Ακόμη, το Model S Plaid είναι καλά εξοπλισμένο με συστήματα μόνωσης, για να εμποδίζουν την είσοδο του νερού και αποφεύγονται τυχόν βραχυκυκλώματα.

Αποφασισμένοι να δοκιμάσουν τη θεωρία στην πράξη, οι μπλόγκερ έφτιαξαν μια τεχνητή λίμνη βάθους 2,13 μέτρων και για καλό και για κακό ενίσχυσαν την εσωτερική μόνωση του οχήματος.Η δοκιμή δεν πήγε 100% όπως περίμεναν, μιας και ηλεκτρικό όχημα δεν βυθίστηκε στον πάτο της λιμνούλας, αλλά έμοιασε να επιπλέει.Ωστόσο, ξεπέρασε τη θεμελιώδη πρόκληση: το αμάξι διέσχισε τη λιμνούλα και μόλις βγήκε από εκεί συνέχισε να δουλεύει, έστω κι αν λίγο νερό κατάφερε να εισχωρήσει μέσα του.Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Tesla Model S Plaid είναι εξοπλισμένο με 3 ηλεκτρικά μοτέρ, που συνολικά αποδίδουν 1.020 ίππους (761 Kilowatt), επιτρέποντας να επιταχύνει από 0 στα 100 σε δύο δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα του να φτάνει τα 321 χλμ/ώρα.

Το βίντεο με το υποβρύχιο Tesla έγινε viral, με τους χρήστες να εκδηλώνουν τον θαυμασμό τους για το αυτοκίνητο.

“Είστε από τους τρελούς που αγαπάμε!” σχολίασε κάποιος χρήστης, ενθουσιασμένος με το τρελό πείραμα που παρακολούθησε.

“Δουλεύω στην Tesla κι αυτό είναι απίθανο! Υπάρχουν τόσες τρύπες που απλά καλύπτουμε με μαύρο αυτοκόλλητο. Θα είναι σχεδόν αδύνατο να το κάνετε 100% αδιάβροχο, ακόμη και 90% αδιάβροχο, αλλά με τη μαθηματική ιδιοφυία σας είμαι σίγουρος για εσάς!” έγραψε ένας άλλος.

(sputniknews. gr / photo: screenshot)