• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δεν σας γεμίζει το μάτι; Δείτε το πιο επικίνδυνο ζώο στον πλανήτη – Σκοτώνει ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ λιοντάρια και τίγρεις!

Δεν σας γεμίζει το μάτι; Δείτε το πιο επικίνδυνο ζώο στον πλανήτη – Σκοτώνει ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ λιοντάρια και τίγρεις!

Και τρώει δηλητηριώδη φίδια

Σύμφωνα με το περιοδικό «Scientific American», αποτελεί το πιο επιθετικό θηλαστικό στον κόσμο.

Ο λόγος για τον αφρικανικό ασβό, ή αλλιώς honey Badger, ο οποίος ζει στην Αφρική και την Ασία. Στο βιβλίο Γκίνες αναφέρεται και ως το «πλέον ατρόμητο ζώο στον κόσμο».

Μπορεί εμφανισιακά να θυμίζει τους κανονικούς ασβούς – αφού λατρεύουν το μέλι – αλλά ο κοινός ασβός και ο αφρικανικός ασβός είναι μη συγγενικά μέλη της οικογένειας των ικτιδών, που είναι η μεγαλύτερη ομάδας σαρκοφάγων.

Με τα αιχμηρά και μεγάλα νύχια τους καταστρέφουν φωλιές τερμιτών, λυγίζουν το προστατευτικό πλέγμα από τα κοτέτσια και διαλύουν κυψέλες!

Ο αφρικανικός ασβός είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που θα μπορούσες να έχεις απέναντί σου. Χάρη στο πολύ χαλαρό δέρμα του, αν πιαστεί από πίσω, μπορεί να στρίψει μέσα στο ίδιο του το δέρμα και να αντεπιτεθεί!

Όπως είναι επόμενο, τα αρπακτικά που τολμούν να τον κυνηγήσουν είναι… μετρημένα στα δάχτυλα.

Όταν, δε, προκληθεί επιτίθεται στα περισσότερα ζώα, ακόμη και στους ανθρώπους. Το εν λόγω ζώο φονεύει ύαινες, λιοντάρια, τίγρεις, κροκόδειλους, χελώνες, βουβάλια, ακόμη και αρκούδες.

Έχει επίσης… εuνουχίσει γκνου, νεροβούβαλα, αντιλόπες, ζέβρες και ανθρώπους.

Σε ειδική εκπομπή του Top Gear στην Μποτσουάνα, ο γνωστός παρουσιαστής Τζέρεμυ Κλάρκσον ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο αφρικανικός ασβός δεν σε σκοτώνει για να σε φάει. Σου ξεριζώνει τους όpχεις».


photo: video screenshot