• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΔΕΝ γίνονται αυτά! Φτερνίστηκε και άρχισε να αναπνέει σωστά – Τί είχε σφηνώσει στη μύτη της για 58 χρόνια;

ΔΕΝ γίνονται αυτά! Φτερνίστηκε και άρχισε να αναπνέει σωστά – Τί είχε σφηνώσει στη μύτη της για 58 χρόνια;

Της είχε κολλήσει μετά από καυγά με τον αδελφό της

Έτσι, εδώ και μερικές μέρες, η Μπέτι Μακφέιλ από την πόλη Ντιούσμπερι, μπορεί πλέον να αναπνέει ελεύθερα από τη μύτη της, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει από τότε που ήταν παιδί.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η 68χρονη αφού φτερνίστηκε, άρχισε να φυσά έντονα τη μύτη της, ώσπου ένα κουκούτσι από πορτοκάλι, το οποίο πιστεύει ότι δυσκόλευε την αναπνοή της για δεκαετίες, έπεσε στο χαρτομάντηλο.

Η Μπέτι Μακφέιλ
Η Μπέτι Μακφέιλ (Daily Star)

Όταν το είπε στον δίδυμο αδερφό της Τόνι, της θύμισε έναν καβγά που είχαν ως παιδιά, κατά τον οποίο θα μπορούσε το κουκούτσι να έχει σφηνωθεί στη μύτη της.

«Μπορώ να αναπνεύσω σωστά, είναι ειλικρινά ένα θαύμα. Είναι ένα θαύμα που μπορώ να αναπνεύσω κανονικά για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες. Σκέφτηκα τί είναι αυτό στη μύτη μου; Φύσηξα λοιπόν τη μύτη μου πολύ έντονα, πολύ, πολύ έντονα κι έτσι βγήκε αυτό το κουκούτσι από πορτοκάλι», ανέφερε η γυναίκα μιλώντας στην Daily Star.

«Είπα στην κόρη μου Λουίζ, κανείς δεν θα το πιστέψει, έτσι πήρα τηλέφωνο τον δίδυμο αδερφό μου και ο Τόνι είπε: “Δεν θυμάσαι όταν έτρωγα ένα πορτοκάλι κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας μας και σου έχωσα το μισοφαγωμένο πορτοκαλί στη μύτη σου;” Προφανώς, χωρίς να το καταλάβω, πρέπει να ρούφηξα τη μύτη μου. Αυτό συνέβη το 1960 και κάτι ή κάπου εκεί, όταν ήμασταν περίπου δέκα χρονών».

Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό της Μπέτι ότι οι δυσκολίες στην αναπνοή της, θα είχαν προκληθεί από κάτι που θα είχε κολλήσει στη μύτη της, πόσω μάλλον από την παιδική της ηλικία.

Το κουκούτσι που ταλαιπωρούσε για χρόνια τη γυναίκα
Το επίμαχο κουκούτσι πορτοκαλιού (Daily Star)

Αμέσως μετά το φύσημα της μύτης της, η γυναίκα ένιωσε τα κύματα του αέρα καθαρά, επιτρέποντάς της να εισπνέει και να εκπνέει μέσα από τα ρουθούνια της.

Η Μπέτι κράτησε το κουκούτσι που πιστεύει ότι της έχει προκαλέσει τόσα πολλά αναπνευστικά προβλήματα όλα αυτά τα χρόνια. «Είχα προβλήματα αναπνοής όλη μου τη ζωή, έπρεπε να αναπνέω από το στόμα μου. Είχα προβλήματα με τον ρινικό κόλπο και το ρινικό διάφραγμά μου. Δεν θα μπορούσε να με εκπλήξει κάτι περισσότερο από αυτό το κουκούτσι που βγήκε από τη μύτη μου».

Όσο για τη νέα της ζωή; «Αισθάνομαι υπέροχα τώρα, γιατί όλα αυτά τα χρόνια ανέπνεα από το στόμα και ροχάλιζα. Είναι φανταστικό» κατέληξε.


iefimerida/photo unsplash