• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χονγκ Κονγκ: Σπίτι 5 υπνοδωματίων με ενοίκιο 170.000 ευρώ τον μήνα! (vid)

Χονγκ Κονγκ: Σπίτι 5 υπνοδωματίων με ενοίκιο 170.000 ευρώ τον μήνα! (vid)

Η κατοικία βρίσκεται στη γειτονιά The Peak, που είναι μακράν η ακριβότερη περιοχή του Χονγκ Κονγκ για ενοικίαση κατοικίας. Είναι χτισμένη στους πρόποδες ενός βουνού, με πανοραμική θέα στο λιμάνι

Το ρεκόρ του πιο ακριβού ενοικίου για ένα -πολυτελές- σπίτι στο Χονγκ Κονγκ έσπασε μια κατοικία σε μια από τις πιο δημοφιλείς συνοικίες της πόλης. Όπως έγραψε η εφημερίδα South China Morning Post, η κατοικία, που διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, ιδιωτικό ασανσέρ και κήπο 650 τ.μ., ενοικιάζεται για 170.000 ευρώ τον μήνα.

Η κατοικία βρίσκεται στη γειτονιά The Peak, που είναι μακράν η ακριβότερη περιοχή του Χονγκ Κονγκ για ενοικίαση κατοικίας. Το εν λόγω σπίτι βρίσκεται στην οδό Mount Kellett, στους πρόποδες ενός βουνού, με πανοραμική θέα στο λιμάνι.

Ο ιδιοκτήτης δεν έχει γίνει γνωστός και το μόνο που ξέρουμε ότι για έναν χρόνο μίσθωσης της κατοικίας θα πληρώσει πάνω από 2 εκατ. τον χρόνο.

Διαμέρισμα με 156.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο!

Γενικά το real estate στο Χονγκ Κονγκ είναι πανάκριβο. Στα μέσα Φεβρουαρίου, ένα νεόδμητο διαμέρισμα, επιφάνειας 313 τετραγωνικών μέτρων πουλήθηκε έναντι 49 εκατ. ευρώ, δηλαδή στην τιμή-ρεκόρ των 156.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Αυτό το διαμέρισμα των πέντε δωματίων που βρίσκεται στη Μιντ-Λέβελς, μια δημοφιλή συνοικία στο νησί του Χονγκ Κονγκ, αγοράστηκε σύμφωνα με το μητρώο συναλλαγών έναντι 459,4 εκατ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ, που από μόνο του δεν αποτελεί τιμή ρεκόρ για ένα ακίνητο.

Ωστόσο, η τιμή του ανά τετραγωνικό μέτρο είναι πρωτοφανής, και αποτυπώνει για άλλη μια φορά το οικονομικό χάσμα στην πρώην βρετανική αποικία.

Η οικονομία του Χονγκ Κονγκ, έχοντας ήδη δεχθεί πλήγμα από μήνες διαδηλώσεων το 2019, υπέστη τον αντίκτυπο της πανδημίας του κλεισίματος των συνόρων.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της ημιαυτόνομης κινεζικής περιοχής συρρικνώθηκε κατά 6,1% το 2020, που αποτελεί ρεκόρ, ενώ το ποσοστό της ανεργίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 6,6%, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και 16 χρόνια.

Το Χονγκ Κονγκ είναι μια πόλη με μεγάλες αντιθέσεις. Στους δρόμους κυκλοφορούν πολυτελή αυτοκίνητα δίπλους σε ηλικιωμένους που μαζεύουν χαρτόνια σε καρότσια για να τα δώσουν για ανακύκλωση.

Και η πώληση αυτού του ακινήτου φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι οι μεγιστάνες του Χονγκ Κονγκ δεν γνωρίζουν κρίση.

Η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο που πλήρωσε ο αγοραστής, ο οποίος δεν κατονομάζεται, για αυτό το διαμέρισμα σε ένα ολοκαίνουργιο κτίριο, κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2017.

imerisia/ photo vid screenshot