Χείμαρρος “καταπίνει” ολόκληρο χωριό στην Ουταράχαντ της Ινδίας – Σοκαριστικό βίντεο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και πάνω από 100 αγνοούμενοι είναι ο προσωρινός απολογισμός των πλημμυρών και κατολισθήσεων που έπληξαν χθες το κρατίδιο Ουταραραχάντ στη βόρεια Ινδία

Ινδικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν βίντεο στα οποία διακρίνεται χείμαρρος λάσπης να παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του στο χωριό Νταράλι, στην περιοχή των Ιμαλαΐων. Κάτοικοι ούρλιαζαν καθώς έτρεχαν να σωθούν από ορμητικό χείμαρρο που σάρωσε την πλαγιά του βουνού.

Δείτε το σοκαριστικό video:

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων, διαβεβαιώνοντας πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή βοήθειας στις πληγείσες περιοχές.

Οι ινδικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν πως σχεδόν 150 στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο Νταράλι και βοήθησαν στη διάσωση περίπου 20 εγκλωβισμένων. Ένα μεγάλο τμήμα της κοινότητας έχει βυθιστεί στη λάσπη, η οποία φθάνει στις στέγες των σπιτιών σε ορισμένα σημεία.

Η καταστροφή αποδίδεται στις ισχυρές βροχοπτώσεις που προηγήθηκαν, για τις οποίες η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία είχε εκδώσει προειδοποίηση.

Φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις είναι συχνές κατά την περίοδο των μουσώνων στην Ινδία, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

(Με πληροφορίες από Times of India)

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί