• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ζούσε επί 10 χρόνια με ένα έκτρωμα μέσα στον εγκέφαλό του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ζούσε επί 10 χρόνια με ένα έκτρωμα μέσα στον εγκέφαλό του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι αποκάλυψαν οι εξετάσεις ενός Αμερικανού που υπέφερε από δυνατούς πονοκεφάλους

Ένα σκουλήκι αφαιρέθηκε από τον εγκέφαλο Αμερικανού, που υπέφερε από πονοκεφάλους, λιποθυμίες κι εμέτους.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το σκουλήκι ταινία μπήκε στον εγκέφαλο του Αμερικανού πριν από 10 χρόνια, όταν έφαγε κακομαγειρεμένο χοιρινό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό, Kxan, πέρσι ένας κάτοικος του Τέξας έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Για αρκετούς μήνες, υπέφερε από τρομερούς πονοκεφάλους και ναυτία, ενώ συνέχισε να λιποθυμά συχνά.

Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι στον εγκέφαλό του υπήρχε ένα ξένο σώμα, μήκους τεσσάρων εκατοστών, με τις τελικές αναλύσεις να φανερώνουν ότι πρόκειται για παράσιτο και συγκεκριμένα για ταινία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, το παράσιτο εισήλθε στον οργανισμό του ασθενούς όταν κατανάλωσε σχεδόν άψητο χοιρινό κρέας στο Μεξικό, περισσότερα από 10 χρόνια πριν. Το σκουλίκι έκτοτε μεγάλωνε αργά αλλά σταθερά.

Το σκουλήκι αφαιρέθηκε από τον εγκέφαλο του ασθενούς με χειρουργική επέμβαση, με τον Αμερικανό έκτοτε να έχει θεραπευτεί πλήρως.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, τα συγκεκριμένα παράσιτα, συνήθως, προσκολλώνται στα εντόσθια, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν στον εγκέφαλο. Σ’ αυτήν την περίπτωση είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν, μιας και τα συμπτώματα αποδίδονται σε άλλες παθολογίες.

(sputniknews – φωτο:pexels)