• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που φαλαινοκαρχαρίας…παίζει δίπλα σε βάρκα με παιδιά

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που φαλαινοκαρχαρίας…παίζει δίπλα σε βάρκα με παιδιά

Σίγουρα ένα θέαμα που δεν βλέπει κάποιος συχνά.

Δυο μικρά παιδιά από την Αμερική είχαν τη μοναδική τύχη να γνωρίσουν από κοντά το μεγαλύτερο ψάρι των ωκεανών, έναν φαλαινοκαρχαρία.

Συγκεκριμένα, ένας τεράστιος φαλαινοκαρχαρίας μήκους περί τα 5 μέτρα πλησίασε το σκάφος όπου επέβαιναν με τους γονείς τους, ενώ ταξίδευαν στα ανοιχτά της Αυστραλίας, κοντά στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.


Στην αρχή, τα μικρά παιδιά, ηλικίας 8 και 10 ετών αντίστοιχα, φοβήθηκαν λίγο από το τεράστιο ψάρι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η βάρκα τους είχε μήκος 6 μέτρα, ενώ ο φαλαινοκαρχαρίας 5 μέτρα, όπως αναφέρει ο πατέρας των παιδιών στην εφημερίδα, Newsport.

«Έμεινε μαζί μας για περίπου 5 λεπτά, κολυμπώντας και πλατσουρίζοντας γύρω από το σκάφος μας», ανέφερε ο πατέρας. «Ήταν μια τέλεια εμπειρία για τα αγόρια. Μια αξέχαστη εμπειρία», τόνισε ο μπαμπάς.

Πλέον, τα παιδιά έχουν μετατραπεί σε παθιασμένους λάτρεις της θαλάσσιας βιολογίας και όπως ανέφεραν στην εφημερίδα, οι φαλαινοκαρχαρίες μπορεί να φτάσουν τα 12 μέτρα, με το μεγαλύτερο δείγμα του είδους να έχει καταγραφεί στα 18 μέτρα.

(sputniknews – φωτο:video screenshot)