Τρόμος για τους κατοίκους του ουρανοξύστη Australia 108!

Μπορεί να πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς τόπους κατοικίας σε όλη τη Μελβούρνη, ωστόσο αυτό δεν πάει να πει πως δεν έχει τα προβλήματά του.

Ο λόγος για τον πύργο Australia 108, ο οποίος βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή, με την εταιρεία Multiplex που έχει αναλάβει το έργο ανέγερσης του υψηλότερου κατοικήσιμου κτιρίου στο νότιο ημισφαίριο να θέτει ως στόχο τις αρχές του επόμενου έτους για την ολοκλήρωσή του.

Στους πρώτους 75 ορόφους πάντως, οι αγοραστές έχουν ήδη μετακομίσει κανονικά από τα μέσα του 2018.

Όμως αρκετοί από αυτούς έχουν κάνει γνωστή τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση στη οποία βρίσκεται, με τους τοίχους να εμφανίζουν ρωγμές και να κάνουν περίεργους αλλά και ανησυχητικούς ήχους.

Μάλιστα, κάποιοι έφτασαν το θέμα μέχρι και στο δημοτικό συμβούλιο της Μελβούρνης.

Ένας άνδρας έσπασε το συμβόλαιό του αφού πρώτα απείλησε ότι θα πάρει τη νομική οδό έπειτα από δύο μήνες διαβίωσης στο συγκεκριμένο κτίριο, τους οποίους ο ίδιος χαρακτηρίζει τους “χειρότερους της ζωής του”.

Συχνές διακοπές στην ηλεκτροδότηση αλλά και περιορισμένη λειτουργία στο ασανσέρ του κτιρίου ήταν μόλις δύο από τα φαινόμενα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος στο σύντομο διάστημα που έμεινε στον αναπτυσσόμενο πύργο.

Ένας ακόμη ενοικιαστής υποστήριξε πως ξύπνησε στις 4.30 το ξημέρωμα από τον ισχυρό θόρυβο που ακουγόταν εντός του κτιρίου, τους οποίους περιέγραψε ως το “τρίξιμο ενός καραβιού”.

Η οικοδομική αρχή της Βικτώριας πραγματοποίησε επιθεώρηση στο χώρο τα αποτελέσματα της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ενώ ο μάνατζερ του ουρανοξύστη δήλωσε πως έχουν γίνει γύρω στα 20-30 παράπονα από διαμαρτυρόμενους κατοίκους και ενοικιαστές για τον ήχο που προέρχεται από τους τοίχους του κτιρίου.

Η κατασκευαστική εταιρεία Multiplex από την πλευρά της αρνήθηκε πως υπάρχει θέμα με τη δομή του κτιρίου, ενώ υποστήριξε πως λόγω της συνεχιζόμενης κατασκευής μια “ελαφρά κινητικότητα” είναι αναμενόμενη.

Ένας ακόμη ενοικιαστής δήλωσε πως κάλεσε εκπρόσωπο της εταιρείας να δει τις ρωγμές στους τοίχους, με εκείνον να του απαντά πως αυτό το πρόβλημα οφείλεται στους μεταλλικούς σωλήνες εντός των τειχών που συγκρούονται μεταξύ τους και πως θα εξακολουθήσει να υφίσταται ακόμη και μετά την ολοκλήρωση των έργων.

Παράλληλα υπάρχουν και άλλα προβλήματα στους νεόκτιστους χώρους, αφού έχουν γίνει παράπονα για παράθυρα που δεν κλείνουν και χαλασμένους κλιματισμούς.

Από Νέος Κόσμος, ΦΩΤΟ Pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •