• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το τεράστιο γλυπτό που προκαλεί αποτροπιασμό στη Βραζιλία

Το τεράστιο γλυπτό που προκαλεί αποτροπιασμό στη Βραζιλία

Ένα τεράστιο τσιμεντένιο γλυπτό που μοιάζει με ανθρώπινο αιδοίο έχει προκαλέσει αναταραχή στη Βραζιλία.

Το χειροποίητο γλυπτό μήκους 33 μέτρων είναι έργο της καλλιτέχνιδος Τζουλιάνα Νοτάρι, η οποία το εγκατέστησε στην πλαγιά ενός λόφου στο Ουζίνα ντε Άρτε, ένα αγροτικό πάρκο τέχνης στην πολιτεία Μπερναμπούκο, στη βορειοανατολική Βραζιλία.

Η Νοτάρι έκανε μια ανάρτηση για το έργο, με τίτλο «Ντίβα», στο Facebook στις 30 Δεκεμβρίου, αναφέροντας λεπτομερώς πώς περισσότεροι από 20 άνδρες εργάστηκαν στο χειροποίητο γλυπτό, το οποίο έχει πλάτος 16 μέτρα και βάθος 6 μέτρα.

Στην ανάρτηση ανέφερε επίσης πως το έργο είχε ως στόχο «να αμφισβητήσει την σχέσχη μεταξύ της φύσης και του πολιτισμού στην φαλλοκεντρική και ανθρωποκεντρική δυτική κοινωνία μας» και να κάνει τους ανθρώπους να αμφισβητήσουν την «προβληματικοποίηση του φύλου».


Φυσικά, πολλοί χρήστες έσπευσαν να σχολιάσουν το έργο τέχνης της. «Το σεξουαλικό όργανο δεν δημιουργήθηκε για να θαυμάζεται, πόσο μάλλον να λέγεται τέχνη» έγραψε ένας χρήστης του Facebook.

«Είναι άγευστο, περιττό και δεν έχει νόημα. Το έκανες αυτό γιατί ήξερες ότι θα υπήρχε κριτική και επιζητούσες ακριβώς αυτό, την δημοσιότητα».

(iefimerida)