• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θα τον οδηγούσατε; Ο ελληνικός δρόμος που σε περνάει κυριολεκτικά μεσα… από το βουνό!

Θα τον οδηγούσατε; Ο ελληνικός δρόμος που σε περνάει κυριολεκτικά μεσα… από το βουνό!

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα έχεις πολλές επιλογές όσον αφορά τους δρόμους και τις διαδρομές που μπορείς να ακολουθήσεις για να φτάσεις στον προορισμό σου.

Και η καθεμιά έχει τη δική της ομορφιά και ιδιαιτερότητα. Το σίγουρο είναι ότι αν σου αρέσει να εξερευνάς νέες διαδρομές και δεν ζαλίζεσαι, η Ελλάδα προσφέρει τοπία και εμπειρίες που θα σου μείνουν αξέχαστα και αξίζει να βρεθείς εκεί έστω και μια φορά στη ζωή σου. Ένας τέτοιος δρόμος που όσες φορές τον έχουμε διανύσει και συμπυκνώνει την ομορφιά της Πελοποννήσου είναι ο δρόμος Καλαμάτας-Σπάρτης μέσω Ταϋγέτου.

Δεν είναι ένας εύκολος δρόμος και θέλει μεγάλη προσοχή ιδιαίτερους τους χειμερινούς μνήμες.

Οι εικόνες που θα αντικρίσεις όμως θα σε συνεπάρουν. Το σίγουρο είναι ότι θα σταματάς όπου μπορείς για να βγάλεις φωτογραφίες και να θαυμάσεις το μαγευτικό τοπίο.

Σε ένα σημείο μάλιστα ο ελληνικός αυτός δρόμος έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε περνάς μέσα από ένα φυσικό τούνελ βράχων κυριολεκτικά μέσα από το βουνό. Μια διαδρομή εντυπωσιακή που σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί δέος.

Ο ελληνικός δρόμος που σε περνάει υποχρεωτικά μεσα από ένα φυσικό τούνελ βράχων

Το σημείο στο οποίο αναφερόμαστε στο δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης βρίσκεται στο λεγόμενο πέρασμα Λαγκάδα. Για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται πάτησε ΕΔΩ. Θα κάνεις μια εικονική περιήγηση μέσω των χαρτών της Google και θα καταλάβεις για τι ακριβώς μιλάμε. Στην ουσία, εκεί που οδηγείς κανονικά στο δρόμο, θα βρεθείς μπροστά από ένα τούνελ που είναι δημιούργημα της φύσης σε συνδυασμό με έργα του ανθρώπου. 

Σε πολλούς αυτή η διαδρομή προκαλεί ένα μικρό άγχος όταν περνάνε μέσα από το τούνελ. Κι αυτό γιατί είναι κάτι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Μετά το πέρασμα μέσα από το τούνελ διαπιστώνεις ότι ουσιαστικά έχεις περάσει μέσα από το βουνό του Ταϋγέτου χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάποιο κανονικό τούνελ όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει στις μεγάλες οδικές αρτηρίες της χώρας.

(google maps)

(exploringgreece.tv)