• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σπάνια πάθηση κάνει το δέρμα της σαν του φιδιού κι όμως έγινε μοντέλο για μπικίνι

Σπάνια πάθηση κάνει το δέρμα της σαν του φιδιού κι όμως έγινε μοντέλο για μπικίνι

H 21χρονη Τζέιζα Γκάρι υποφέρει από παιδί από μια σπάνια ασθένεια.

Το δέρμα της είναι καλυμμένο από μικρές φολίδες και μοιάζει ξηρό και σκασμένο. Ωστόσο, αυτή η Αμερικανίδα, ενάντια σε όλα τα στερεότυπα κατόρθωσε να γίνει μοντέλο.

Σύμφωνα με την ίδια, ήταν μια συμμαθήτριά της στο γυμνάσιο που της έδωσε την ιδέα να γίνει μοντέλο. Πριν μπει στο πανεπιστήμιο, έστειλε τις φωτογραφίες της σε αρκετά εξειδικευμένα πρακτορεία μοντέλων.

«Έγινα μοντέλο για να μπορούν οι άνθρωποι να με βλέπουν και να παίρνουν θάρρος», λέει η νεαρή Αμερικανίδα

Τελικά, το Δεκέμβρη του 2019, το Target την προσκάλεσε να λάβει μέρος ως μοντέλο στη διαφημιστική καμπάνια για τη νέα κολεξιόν με μαγιό.

«Δεν είναι για μένα. Είναι για να μπορούν οι άνθρωποι να με βλέπουν και να παίρνουν θάρρος», εξήγησε η Τζέιζα, σύμφωνα με το σάιτ, Refinery29.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η σπάνια πάθησή της, η ιχθύωση ή ιχθύαση, επηρεάζει 1 στις 200 χιλ. ανθρώπους και προκαλείται από ένα ελλαττωματικό γονίδιο που επιταχύνει ή επιβραδύνει το ρυθμό αναγέννησης της επιδερμίδας.

View this post on Instagram

Jey x @sophiekietzmann

A post shared by Jeyźa (@lyricallydiverse) on

Συνήθως, το δέρμα των ανθρώπων που πάσχουν από ιχθύωση είναι σκασμένο και μοιάζει με το δέρμα φιδιού. Προκαλεί οξύ πόνο και συχνή απώλεια του εξωτερικού στρώματος της επιδερμίδας.

(sputniknews – φωτο:screenshot)