• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σιαμαία κοριτσάκια γεννήθηκαν ενωμένα στην κοιλιά – Έχουν τέσσερα χέρια και δύο πόδια!

Σιαμαία κοριτσάκια γεννήθηκαν ενωμένα στην κοιλιά – Έχουν τέσσερα χέρια και δύο πόδια!

Δύο σιαμαία δίδυμα γεννήθηκαν τη Δευτέρα σε ιδιωτική κλινική στο Σατζάχανπουρ της Ινδίας. Τα κοριτσάκια έχουν τέσσερα χέρια και δύο πόδια, καθώς είναι ενωμένα στο κάτω μισό του σώματός τους.

Τα σιαμαία δίδυμα είναι πολύ σπάνια. Υπολογίζεται πως εμφανίζονται μία φορά στις 200 χιλ. γεννήσεις, με το ποσοστό επιβίωσής τους να είναι πολύ χαμηλό και τον διαχωρισμό τους να είναι τις περισσότερες φορές πολύ δύσκολος.


Συνήθως τα σιαμαία δίδυμα μοιράζονται κάποια από τα εσωτερικά τους όργανα, με τα ισχυοπαγή δίδυμα -όπως είναι τα συγκεκριμένα κοριτσάκια- να θεωρούνται τα πιο σπάνια αυτών των γεννήσεων.

«Στον υπέρηχο δεν ήταν ξεκάθαρο ότι τα δίδυμα ήταν ενωμένα. Είναι ενωμένα στην κοιλιά, έχουν τέσσερα χέρια και δύο πόδια. Στην αρχή η υγεία των κοριτσιών ήταν πολύ κακή. Τα ξαναφέραμε στη ζωή και τώρα βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση» ανέφερε ο μαιευτήρας Γκαβράφ Μίσρα.

Το νοσοκομείο κάλυψε τα έξοδα του τοκετού και της νοσηλείας των διδύμων, ενώ πολλοί άνθρωποι από την περιοχή έσπευσαν να δουν με τα μάτια τους τα μωρά.

Από την πλευρά τους, οι γονείς των διδύμων θεωρούν μεγάλη τύχη τη γέννησή τους.

«Η διοίκηση του νοσοκομείου διέγραψε όλα τα έξοδα αμέσως μετά τη γέννα. Έχω μια 5χρονη κόρη που γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό» ανέφερε η μητέρα πανευτυχής για τη δημοσιότητα που έφερε ο ερχομός των διδύμων στην οικογένεια.

(Sputniknews – φωτο:screenshot)