Πλήρωσε μία περιουσία για τα του…λύσουν τα μάγια!

Ήταν το 2016, όταν ένας κάτοικος των Χανίων της Κρήτης, πιστεύοντας ότι του έχουν κάνει μάγια, άρχισε να αναζητά ιερείς και εκκλησίες προκειμένου να βρει λύση στο πρόβλημα του.

Έπειτα από διάφορες συναντήσεις, κατέληξε σε μία τσιγγάνα η οποία όπως πίστευε ο ίδιος θα του έλυνε τα μάγια, σύμφωνα με το flashnews.gr. Το αποτέλεσμα ήταν ο άνδρας να την κατηγορεί ότι του απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό όμως τα μάγια δεν λύθηκαν κατά τον τρόπο που προσδοκούσε.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης με το πρωτόδικο δικαστήριο να πραγματοποιείται τον Νοέμβριο του 2018 και τη γυναίκα να αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη σε βαθμό κακουργήματος.

Όπως ανέφερε στο flashnews.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Κυριάκος Τζεϊράνης, η φερόμενη ως δράστης από την αρχή αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ενώ δεν βρέθηκαν ποτέ χρήματα στην κατοχή της.

“Πετύχαμε στον πρώτο βαθμό την αθώωση της κατηγορουμένης για την απάτη σε βαθμό κακουργήματος ποσού 30.000 ευρώ εφόσον ουδόλως προέκυψε από την αποδεικτική διαδικασία ότι οι διαδοχικές αναλήψεις χρηματικών ποσών του μηνυτή κατέληγαν στα χέρια της κατηγορουμένης. Η καταδικαστική κρίση περιορίστηκε σε πλημμέλημα για απόπειρα απάτης ποσού 5.000 ευρώ”.

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, η δίκη πραγματοποιήθηκε σε δεύτερο βαθμό, με τη σχετική ποινή της κατηγορουμένης από 24 μήνες να μειώνεται στους 18 μήνες έχοντας και πάλι ανασταλτικό χαρακτήρα.

“Το αποτέλεσμα παραμένει σίγουρα θετικό, είναι δε σύνηθες να καταλογίζονται άδικες πράξεις σε μειονότητες επειδή υπάρχει μια γενικευμένη αντίληψη ότι ασχολούνται με μεταφυσικά ζητήματα ως μέθοδο αθέμιτου πλουτισμού. Δυστυχώς είναι άλλο ένα κοινωνικό κλισέ το οποίο κάποια στιγμή πρέπει να ξεπεράσουμε ” πρόσθεσε ο κ. Τζεϊράνης.

(flashnews – φωτο:screenshot)