• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παρέδωσε στο κράτος ένα…ροζ τανκ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου! Έτριβαν όλοι τα μάτια τους! – ΒΙΝΤΕΟ

Παρέδωσε στο κράτος ένα…ροζ τανκ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου! Έτριβαν όλοι τα μάτια τους! – ΒΙΝΤΕΟ

Κατάπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί στην Τσεχία στο θέαμα ενός άνδρα που παρέδωσε ένα σοβιετικό τανκ Τ-34 από τον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο βαμμένο… ροζ και ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο!


Ο άνδρας παραδέχτηκε πως είχε στην κατοχή του ένα αυτοπροωθούμενο πυροβόλο όπλο SD-100 κατασκευής στην Τσεχία με σοβιετικές προδιαγραφές και ένα τεθωρακισμένο άρμα Τ-34/85.

Τα παρέδωσε στην αστυνομία στο πλαίσιο της εκστρατείας για τη νομιμοποίηση των όπλων στη χώρα.

Μάλιστα, προκειμένου να προωθηθεί το μήνυμα, η αστυνομία είχε γυρίσει κλιπάκι κάνοντας χρήση τανκ και παραδεχόμενη εκ των υστέρων πως δεν θα μπορούσαν να διανοηθούν πως πράγματι θα υπήρχε άνθρωπος που θα κατείχε τανκ και θα ανταποκρινόταν στο κάλεσμα.

Ο συλλέκτης του ιστορικού στρατιωτικού εξοπλισμού -που επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του- κατείχε τον εξοπλισμό από τη δεκαετία του 1990.

Πίστευε πως το τανκ και η αυτοπροωθούμενη πλατφόρμα πυροβολικού τού ανήκαν νομίμως, ωστόσο δεν ήταν βέβαιος αν ήταν σωστά αφοπλισμένα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα όπλα ήταν ακίνδυνα, αλλά όχι απενεργοποιημένα με τα ισχύοντα πρότυπα. Γι’αυτό και δόθηκε χρόνος στον άνδρα ναΗ αστυνομία δήλωσε ότι τα όπλα ήταν ακίνδυνα, αλλά ανακάλυψαν ελαττώματα όσον αφορά στην απόλυτη απενεργοποίησή τους με τους ισχύοντες κανόνες.

Στον άνδρα δόθηκε ο χρόνος να διευθετήσει αυτά τα ζητήματα, ώστε να μπορέσει να κρατήσει τον στρατιωτικό εξοπλισμό στο γκαράζ του.

Το γιατί το σοβιετικό άρμα ήταν βαμμένο ροζ, παραμένει μυστήριο.

(Sputniknews – φωτο: photo screenshot)