• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πάγωσαν ξαφνικά τα πάντα! Απόκοσμες εικόνες στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας! – ΒΙΝΤΕΟ

Πάγωσαν ξαφνικά τα πάντα! Απόκοσμες εικόνες στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας! – ΒΙΝΤΕΟ

Ακόμη και για το συνηθισμένο στη λεγόμενη «παγωμένη βροχή» Βλαδιβοστόκ, το χθεσινό επεισόδιο ήταν το ισχυρότερο της τελευταίας δεκαετίας, με την πόλη, κυριολεκτικά, να παγώνει!

Η απομακρυσμένη ρωσική πόλη, στην οποία και βρίσκεται ο μεγάλος λιμένας της χώρας στον Eιρηνικό ωκεανό, αλλά και το τέρμα του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου, μπήκε στην… κατάψυξη το Σάββατο (21/11), καθώς, μετά από μία «συνάντηση» κυκλώνων, έριξε τη λεγόμενη «παγωμένη βροχή».

Η πόλη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με 150.000 ανθρώπους να παραμένουν για δεύτερο εικοσιτετράωρο χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ οι πληροφορίες για θανάτους από το κρύο δεν έχουν επίσημα επιβεβαιωθεί.

Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο, για δευτερόλεπτα εμφανίζεται να γλιτώνει κάτοικος από πτώση τεράστιου όγκου, που αποκολλήθηκε από πολυκατοικίαι και καταπλάκωσε το αυτοκίνητο του.

Η παγωμένη βροχή, να σημειώσουμε, συμβαίνει όταν οι σταγόνες βροχής, που πέφτουν από το σύννεφο σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των 0°C, παγώνουν όταν έρθουν σε επαφή με το έδαφος ή άλλα αντικείμενα, σχηματίζοντας πάγο (glaze).

Παράλληλα, αναφέρεται πως η παγωμένη βροχή σχηματίζεται, κυρίως, όταν ένα θερμό μέτωπο μεταφέρεται πάνω από μια περιοχή όπου προηγήθηκε αρκετό κρύο. Αυτό ακριβώς, δηλαδή, που συνέβη στο Βλαδιβοστόκ με τη «συνάντηση» των κυκλώνων.

(gazzetta – φωτο:photo screenshot)