• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μια ντροπαλή ταχυγλωσσίδα γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο – ΒΙΝΤΕΟ

Μια ντροπαλή ταχυγλωσσίδα γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο – ΒΙΝΤΕΟ

Ο ζωολογικός κήπος Taronga του Σίδνεϊ παρουσίασε μία σπάνια ταχυγλωσσίδα την Παρασκευή, που γεννήθηκε από τη μαμά Γκουνάι στη μονάδα αναπαραγωγής πριν από επτά μήνες.

Το ζωάκι, το δέκατο που γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο του Σίδνεϊ, δεν έχει όνομα ακόμα, καθώς το φύλο του δεν έχει αναγνωριστεί, ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος. Σε αυτό το στάδιο μόλις αρχίζει να μοιάζει με ένα μικρό echidna, επίσης γνωστό ως spiny anteaters.

H ταχυγλωσσίδα, ένα από τα δύο μόνο θηλαστικά ωοτοκίας, είναι δύσκολο να αναπαραχθεί σε ζωολογικό κήπο, καθώς έχει σύνθετα τελετουργικά ερωτοτροπίας, δήλωσε η Taronga Conservation Society της Αυστραλίας, η οποία διευθύνει τον ζωολογικό κήπο.

Είναι σπάνιο να βλέπουμε τις νεογέννητες ταχυγλωσσίδες καθώς περνούν τους πρώτους μήνες της ζωής τους σε ένα βαθύ λαγούμι που φτιάχνουν οι μητέρες τους.

«Το μικρό ζωάκι είναι ακόμα αρκετά ντροπαλό και περνά τον περισσότερο χρόνο του μαθαίνοντας τι κάνουν οι ταχυγλωσσίδες όπως το σκάψιμο και η αναζήτηση τροφής», δήλωσε η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου.

Ναυτεμπορική, Hellasjournal