Καλωσόρισαν το νέο έτος με ομελέτα από 2020 αυγά!

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά… 2020 αυγά ήταν το βασικό συστατικό της γιγαντιαίας - σε μέγεθος - ομελέτας ή φριτάτας, που παρασκευάστηκε στην Κροατία για να αποχαιρετήσει το 2019 και να καλωσορίσει το νέο έτος!


Στην κεντρική πλατεία της πόλης Πούλα ένα τεράστιο μαγειρικό σκεύος μπήκε πάνω στη φωτιά που έκαιγε για την παρασκευή της ομελέτας, η οποία εκτός από το βασικό συστατικό είχε και διάφορα άλλα “στοιχεία”, όπως λουκάνικα.

Οι μάγειρες βρίσκονταν σε θέση… μάχης και έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό: Άλλοι ανακάτευαν τα αυγά, άλλοι το μείγμα που βρισκόταν ήδη μέσα στο μαγειρικό σκεύος, άλλοι έκοβαν τα λουκάνικα στο σωστό μέγεθος για να μαγειρευτούν σωστά, ορισμένοι πρόσεχαν τη φωτιά και κάποιοι έριχναν τη σωστή ποσότητα μπαχαρικών στο μείγμα.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης αυτής, ο δήμος της Πούλα και οι καταστηματάρχες δήλωσαν ότι χίλια γεύματα ομελέτας δόθηκαν σε όσους συμμετείχαν στο πάρτι αυτό.

Η παρασκευή ομελέτας με τον αριθμό των αυγών που αντιστοιχεί στο νέο έτος είναι μία ιδιότυπη παράδοση στην κροατική πόλη από το 2015 και έπειτα.

Πρόκειται για μια ιδέα και πρωτοβουλία των τοπικών αρχών που στόχο έχει να αυξήσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή, δίνοντας ένα διαφορετικό “χρώμα” και σίγουρα… γεύση για μια νέα χρονιά γεμάτη “λιχουδιές” σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας των πολιτών.

(Ant1news-φωτο:pexels)