• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η απίστευτη ιστορία μίας γάτας! Πώς έφτασε σε υψόμετρο 3.000 μέτρων ακολουθώντας πεζοπόρους; – BINTEO

Η απίστευτη ιστορία μίας γάτας! Πώς έφτασε σε υψόμετρο 3.000 μέτρων ακολουθώντας πεζοπόρους; – BINTEO

Πεζοπορία σε υψόμετρο 3.000 μέτρων αποφάσισαν να κάνουν δύο αδέρφια, στην κορυφή ενός ελβετικού όρους, αλλά πού να το φανταστούν ότι θα είχαν για παρέα μία γάτα.

Οι Κύριλλος και Έρικ Ρόχρερ ανέβηκαν πρόσφατα στο όρος Μπρίτσεν της Ελβετίας, με συντροφιά ένα γατάκι που είχε χαθεί. Προτού όμως η γάτα τους συντροφεύσει, είχε απομακρυνθεί από τον πολιτισμό και είχε καταλήξει στις πλαγιές του βουνού. Μακριά από το σπίτι της, τι να κάνει, αποφάσισε να ακολουθήσει τους πεζοπόρους και τελικά να ανέβει στην κορυφή του βουνού αντί για να πάει στο σπίτι της.

Οι Ρόχρερ είχαν υπό την φροντίδα τους την γάτα κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους και τελικά την παρέδωσαν σε μια άλλη ομάδα πεζοπόρων. Αυτοί οι Καλοί Σαμαρείτες πήραν την γάτα και την επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες της.

«Ήταν πολύ φοβισμένη, οι πατούσες της αιμορραγούσαν από το χιόνι»

Ο Κύριλλος, από το Σάχσελν της Ελβετίας, δήλωσε: «Ήταν περίπου 4:30 το πρωί, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, όταν ακούσαμε μια γάτα στο σκοτεινό δάσος. Έδειχνε πολύ φοβισμένη και σε σύγχυση. Αλλά δεν μπορούσαμε να την αφήσουμε έτσι. Γι’ αυτό και την πήραμε μαζί μας. Άρχισε να τρέμει και οι πατούσες της άρχισαν να αιμορραγούν από το σκληρό χιόνι. Υπήρχαν στιγμές που την κουβαλούσαμε στην αγκαλιά μας γιατί ήταν πολύ εξαντλημένη για να ανέβει την ανηφόρα» είπε ο πεζοπόρος και πρόσθεσε: «Δεν ξέραμε ποιο ήταν το σωστό. Λυπόμουν πολύ για την γάτα. Ήταν πολύ εξαντλημένη».


Ο Κύριλλος είπε επίσης στο SWNS ότι αργότερα ανακάλυψε ότι η γάτα έλειπε 4 ημέρες από το σπίτι της, προτού τη βρουν εκείνοι και είχε ήδη ακολουθήσει μια άλλη ομάδα πεζοπόρων μέχρι την κορυφή του βουνού. «Τα ζώα κάνουν περίεργα πράγματα και είναι πολύ πιο σκληρά και ανθεκτικά από τους ανθρώπους. Δεν τα παρατάνε ποτέ. Ακόμη κι αν πονάνε πάρα πολύ» είπε.

(iefimerida – φωτο: youtube)