• Αρχική
  • Άρθρα
  • Φοβερό! Φίδι «ζόμπι» παριστάνει το νεκρό και ξαφνικά… «ανασταίνεται» (ΒΙΝΤΕΟ)

Φοβερό! Φίδι «ζόμπι» παριστάνει το νεκρό και ξαφνικά… «ανασταίνεται» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια δημοσίευση στο Facebook από τον επίσημο λογαριασμό των Κρατικών πάρκων και Αναψυχής της Βόρειας Καρολίνας αποκάλυψε πως στην πολιτεία των ΗΠΑ υπάρχουν φίδια – ζόμπι, τα οποία ωστόσο είναι εντελώς ακίνδυνα.

Η κωδική ονομασία των συγκεκριμένων ερπετών προέρχεται από μια ιδιαίτερη συνήθειά τους. Όταν ένα τέτοιο φίδι αισθάνεται ότι απειλείται, γυρνά ανάποδα με ανοιχτό το στόμα και παριστάνει το νεκρό.

Μόλις ο κίνδυνος απομακρυνθεί και το ερπετό νιώσει ασφαλές, «ξαναζωντανεύει» και εξαφανίζεται. Τα ερπετά αυτά ποικίλουν στο χρώμα, αλλά τα πιο συνηθισμένα είναι καφέ ή γκρίζα με σκούρες καφέ κηλίδες. Δεν είναι δηλητηριώδη αλλά τείνουν να εμφανίζουν ιδιότητες όπως η κόμπρα, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

«’Οταν απειλούνται, τα φίδια φουντώνουν και αναπτύσσουν τους λαιμούς τους όπως οι κόμπρες ενώ μπορεί να χτυπήσουν επανειλημμένα» τονίζουν οι ειδικοί ερπετολόγοι. «Αν ο αντίπαλος συνεχίσει, το φίδι θα αποδειχθεί θανάσιμο» εξηγούν. Το φίδι «ζόμπι», που φτάνει σε μήκος μέχρι και 1.5 μέτρο, απαντάται σε όλη την ανατολική πλευρά της χώρας, από τη Φλόριντα και το Τέξας μέχρι τη Μινεσότα, σύμφωνα με το Μουσείο της Φλόριντα.

Ο αστικός μύθος λέει ότι το φίδι μπορεί να αναμειγνύει το δηλητήριο με την αναπνοή του και έτσι μπορεί να σκοτώσει ένα άτομο από απόσταση είκοσι πέντε μέτρων, αλλά το μουσείο είπε ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Από funtime.gr, ΦΩΤΟ Video Screenshot