• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εκεί φτάσαμε! Προτάσεις για την…ευγενική αποφυγή χειραψιών

Εκεί φτάσαμε! Προτάσεις για την…ευγενική αποφυγή χειραψιών

Αναγκαίο κακό, την ώρα που το κενό ανάμεσα στους ανθρώπους μεγαλώνει!

Ο καλύτερος τρόπος, αναφέρει ειδικός του σαβουάρ βιβρ, Daniel Post Senning του The Emily Post Institute να χαιρετήσεις κάποιον αλλά και να είσαι σε απόσταση είναι η χειραψία, ωστόσο αυτή την εποχή είναι απαγορευτική (και κατακριτέα!).

Υπάρχουν όμως τέσσερις απλές τεχνικές οι οποίες θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τις αποστάσεις με τους γύρω σου χωρίς ωστόσο να είσαι απότομη και να πληγώσεις τα αισθήματά τους.

Θέσε από την αρχή όρια

Το ιδανικό θα ήταν να μιλήσεις εκ των προτέρων με το άτομο που θα συναντηθείς και να του πεις πώς θα ήθελες να χαιρετηθείς μαζί του. Μην σου φαίνεται περίεργο, δεν είναι κάτι που θα σε αποξενώσει, ίσα-ίσα, θα καταλάβεις ότι πολλοί είναι στην ίδια θέση με σένα και σέβονται απόλυτα την επιθυμία σου. Αν δεν μιλήσεις από πριν με κάποιον, κάν’ το εκείνη τη στιγμή που θα τον δεις. Μην διστάσεις να σταματήσεις κάποιον που έρχεται καταπάνω σου για αγκαλίτσες. Ένα απλό «καλύτερα να μη έρθουμε σε επαφή» θα του σταματήσει τη φόρα .

Κάνε την πρώτη κίνηση

Καθώς περπατάς προς το άτομο που θες να χαιρετήσεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απλό αλλά τόσο γλυκό τρικ για να αποκλείσεις την επαφή. Στείλε φιλιά! Δεν φαντάζεσαι πόσο καλά ανταποκρίνονται οι άνθρωποι στα φιλιά του αέρα. Οι περισσότεροι φαίνεται να απολαμβάνουν αυτήν την προσέγγιση. Φρόντισε μόνο να είναι άνθρωποι του στενού σου κύκλου γιατί θα ΄φαινόταν λίγο περίεργο να στέλνεις φιλάκια στο αφεντικό σου.

Κάνε στην άκρη

Μπορεί η αποφυγή μιας ανεπιθύμητης αγκαλιάς να είναι κάπως αδέξια ορισμένες φορές, είναι ωστόσο ο καλύτερος -ή ο μοναδικός- τρόπος για να ξεπεράσεις το ζήτημα του χαιρετισμού. «Η ασφάλεια είναι πάνω από το σαβουάρ βιβρ και είναι σκόπιμο να κάνεις πίσω ή να πας στην άκρη προκειμένου να αποφύγεις την επαφή. Εάν ο φίλος ή ο γνωστός δεν μπορεί να διατηρήσει μια ασφαλή απόσταση, τότε θα πρέπει να το κάνεις εσύ.

(Με πληροφορίες από bovary – φωτο:screenshot)