• Αρχική
  • Άρθρα
  • Είδαν καρχαρίες μερικά μόνο χιλιόμετρα από την Αθήνα και έπαθαν σοκ! – ΦΩΤΟ

Είδαν καρχαρίες μερικά μόνο χιλιόμετρα από την Αθήνα και έπαθαν σοκ! – ΦΩΤΟ

Ένα σπάνιο θέαμα αντίκρισαν ψαράδες στην Αμάρυνθο της Εύβοιας και την Κινέτα.


Καρχαρίες, χωρίς να ενοχλούνται από την παρουσία τους, έκοβαν… βόλτες τριγύρω τους πλησιάζοντας τα σκάφη τους σε απόσταση αναπνοής.

Συγκεκριμένα, στην Αμάρυνθο, ένας «γαλάζιος καρχαρίας» ή γλαυκοκαρχαρίας (Prionace glauca) εντοπίστηκε κάτω από δύο βάρκες, χωρίς πάντως να προκαλέσει κάποιο απρόοπτο, εκτός ίσως από… τρομάρα στους ψαράδες.

Σύμφωνα πάντως με τη σελίδα «Fishing in Greece», που ανέβασε τις σχετικές φωτογραφίες στο Facebook, το συγκεκριμένο είδος καρχαρία εντοπίζεται συχνά στη χώρα μας, ωστόσο απειλείται άμεσα με εξαφάνιση στη Μεσόγειο λόγω της υπεραλίευσης για τα πτερύγια και το κρέας του.

Μία ημέρα νωρίτερα επίσης, το μεσημέρι της Τετάρτης (26/05) ψαράς είδε, δίπλα από τη βάρκα του ανοιχτά της Κινέτας, να κολυμπάει ένας καρχαρίας μήκους άνω των πέντε μέτρων σύμφωνα με το meteology.gr.
Ήταν επίσης ένας «γαλάζιος καρχαρίας» που δεν ενοχλήθηκε από την ανθρώπινη παρουσία, παρά μόνο ίσως από το γεγονός ότι του έκλεβαν το γεύμα, καθώς τρέφεται κυρίως με μικρά ψάρια και καλαμάρια, ενώ δεν θεωρείται ιδιαίτερα επιθετικός.

(sputniknews)