• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έγινε το 1980 και μέχρι σήμερα αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό- Πως συνέβη; (ΒΙΝΤΕΟ)

Έγινε το 1980 και μέχρι σήμερα αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό- Πως συνέβη; (ΒΙΝΤΕΟ)

Το περιστατικό που μοιάζει βγαλμένο από ταινία φαντασίας...

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Ο 62χρονος Έντγουιν Ρόμπινσον από τις ΗΠΑ, ζούσε μέσα σε μια ανυπόφορη κατάσταση. Τα τελευταία 9 χρόνια της ζωής του, ήταν τυλφός και κουφός μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό που είχε.

Οι γιατροί του είχαν δηλώσει με βεβαιότητα, πως έτσι θα παρέμενε μέχρι που θα άφηνε τον κόσμο αυτό.

Ωστόσο, ούτε ο ίδιος, ούτε οι γιατροί περίμεναν αυτό που έμελλε να συμβεί μια μέρα του 1980.

Την ημέρα εκείνη, ο Έντγουιν, βγήκε έξω από το σπίτι του για να ψάξει στα «τυφλά», για ένα κοτοπουλάκι που είχε ως κατοικίδιο. Τότε όμως ξέσπασε ξαφνικά καταιγίδα.

Επειδή είχε απομακρυνθεί λίγο από το σπίτι του, έψαξε με το μπαστούνι του και βρήκε καταφύγιο κάτω από ένα μεγάλο δέντρο.

Φυσικά ήταν επικίνδυνο, όμως δεν ήθελε να διακινδυνεύσει στην κατάστασή του να προσπαθήσει να γυρίσει σπίτι. Έτσι, έκατσε κάτω απ το δέντρο περιμένοντας να κοπάσει η καταιγίδα.

Όμως, λίγα λεπτά μετά, έγινε κάτι, που όλοι απεύχονται να πάθουν. Τον χτύπησε ένας κεραυνός και τον έριξε αναίσθητο για περίπου 20 λεπτά.

Όταν συνήλθε, διαπίστωσε κάτι πολύ περίεργο. Δεν ήταν πια ούτε κουφός, ούτε τυφλός! Αρχικά διαπίστωσε ότι μπορούσε να δει και λίγη ώρα αργότερα και να ακούσει

Φυσικά οι γιατροί έπαθαν σοκ από το περιστατικό γιατί δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως γίνεται το ότι τον χτύπησε κεραυνός να τον κάνει να ανακτήσει τις χαμένες του αισθήσεις. Έτσι κράτησαν μια πολύ επιφυλακτική στάση.

Όσον αφορά την κοινή γνώμη, κάποιοι δεν πίστεψαν το γεγονός, ενώ άλλοι απλά θεώρησαν πως οι γιατροί είχαν κάνει λάθος για το μη αναστρέψιμο της κατάστασής του.

Τι πιστεύετε εσείς;

(φώτο: Pexels)