• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έφηβος βρήκε μπουκάλι με μήνυμα που ρίχτηκε στη θάλασσα 3.800 χλμ μακριά

Έφηβος βρήκε μπουκάλι με μήνυμα που ρίχτηκε στη θάλασσα 3.800 χλμ μακριά

Ένας 17χρονος έφηβος από τα Νησιά των Αζορών, μια πορτογαλική περιοχή στον Ατλαντικό Ωκεανό, βρήκε ένα πλαστικό μπουκάλι, ενώ ψάρευε στη θάλασσα.


Το μπουκάλι είχε μέσα του ένα σημείωμα γραμμένο από ένα αγόρι από τις ΗΠΑ και είχε πεταχτεί στη θάλασσα, στις ακτές του Ροντ Άιλαντ.

Βρέθηκε 3.800 χλμ μακριά, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Όπως είπε ο έφηβος που βρήκε το μπουκάλι, έκανε ψαροντούφεκο κοντά στο νησί Σάο Ζορζ και ένα πλαστικό μπουκάλι του τράβηξε την προσοχή.

Ο νεαρός άντρας άνοιξε το μπουκάλι και μέσα του βρήκε ένα σημείωμα από 13χρονο αγόρι στην πολιτεία του Βερμόντ, που επισκεπτόταν την οικογένειά του.

“Είναι η Γιορτή των Ευχαριστιών. Είμαι 13 ετών και επισκέπτομαι την οικογένεια στο Ροντ Άιλαντ. Είμαι από το Βερμόντ. Εάν το [γράμμα] βρεθεί, παρακαλώ στείλτε email στο “[email protected]” λέει το μήνυμα στο σημείωμα μέσα στο μπουκάλι.

Ενθουσιασμένος με το εύρημά του ο 17χρονος έφηβος έδειξε το σημείωμα στη μητέρα του που προσπάθησε να επικοινωνήσει με το αγόρι από την Αμερική στο email.

Όταν δεν έλαβε απάντηση, η γυναίκα στράφηκε στα social media για να βρει τον 13χρονο.

“Εάν ξέρετε κάποιον που ζει στο Βερμόντ, ζητήστε του να το κοινοποιήσει ώστε να βρούμε αυτό το παιδάκι – Είναι τόσο εντυπωσιακό το πόσο μακριά έφτασε!” σχολίασε η γυναίκα στην ανάρτησή της στο Facebook.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τη γυναίκα, το μπουκάλι ρίχτηκε στη θάλασσα κοντά στην περιοχή που γεννήθηκε ο γιος της, μιας και η οικογένεια ζούσε στη Βοστώνη και μετακόμισε στην Πορτογαλία όταν το παιδί ήταν 5 ετών.

(sputniknews)