Δεν σας κάνουμε πλάκα! Μπαρ μετονομάστηκε σε…

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του μπαρ, η αλλαγή του ονόματος δεν στοχεύει να τραβήξει την προσοχή αλλά να ευαισθητοποιήσει για τον κοινό αγώνα κατά του θανατηφόρου ιού.

Ένα μπαρ στη βόρεια φινλανδική πόλη, Oulu άλλαξε το όνομά του σε «COVID-19», τραβώντας σίγουρα την προσοχή ντόπιων και περαστικών.

Όπως εξήγησε ο ιδιοκτήτης του μπαρ, Φίτατ Νάρονφαν, στην εφημερίδα Kaleva που εδρεύει στο Oulu, το όνομα έπρεπε να αλλάξει καθώς η επιχείρηση έγινε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης. Ο χώρος λεγόταν προηγουμένως «88 Bar».


Μετά την απαίτηση για αλλαγή ονόματος, εξετάστηκαν επιλογές όπως το «Corona 88» και το «Hotbar 96» όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης. Τελικά αποφασίστηκε να ονομαστεί «COVID-19» εμπνευσμένο από τον θανατηφόρο ιό που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 770.000 ανθρώπους παγκοσμίως μέχρι σήμερα.

«Το όνομα αυτό δεν έχει σκοπό να τραβήξει την προσοχή. Αντικατοπτρίζει τον αγώνα μας ενάντια στον ιό… Η COVID-19 σίγουρα θα μείνει στη ζωή μας για πολλά ακόμα χρόνια» δήλωσε ο ιδιοκτήτης στην εφημερίδα Kaleva.
Ενώ το όνομα έχει εγκριθεί από το Φινλανδικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εγγραφής, το καταναλωτικό κοινό είναι βαθιά διχασμένο. Ο ιδιοκτήτης εξήγησε ότι το νέο όνομα έλαβε κάποια θετικά, αλλά κυρίως αρνητικά, σχόλια.

Στο Twitter η αλλαγή του ονόματος περιγράφηκε από χρήστη ως είτε η πιο έξυπνη είτε η πιο ανόητη επιχειρηματική απόφαση που πάρθηκε ποτέ.

(Sputniknews – φωτο:screenshot)