• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτός θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ουρανοξύστης στον κόσμο – Σε ποιά χώρα θα χτιστεί και πόσα μέτρα ύψος θα έχει; – BINTEO

Αυτός θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ουρανοξύστης στον κόσμο – Σε ποιά χώρα θα χτιστεί και πόσα μέτρα ύψος θα έχει; – BINTEO

Τα σχέδιά του για τον δεύτερο υψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο, που πρόκειται να κατασκευαστεί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, έδωσε στη δημοσιότητα το αρχιτεκτονικό γραφείο Kettle Collective, με έδρα τη Σκωτία.

Το Lakhta Center II θα έχει ύψος 703 μέτρα, τη στιγμή που το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, το Burj Khalifa στο Ντουμπάι, έχει ύψος 828 μέτρα. Το σημερινό δεύτερο ψηλότερο κτίριο είναι ο Πύργος της Σαγκάης, στα 632 μέτρα, ενώ το Shard στο Λονδίνο έχει ύψος 310 μέτρα.

Το Lakhta Center II θα κτιστεί στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης, δίπλα στο αρχικό Lakhta Center, το οποίο είναι το υψηλότερο κτίριο στην Ευρώπη, ύψους 462 μέτρων, όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ενέργειας Gazprom.Το νέο πανύψηλο κτίριο θα είναι το μοναδικό με τον υψηλότερο όροφο που χρησιμοποιείται παγκοσμίως, στα 590 μέτρα, ενώ θα διαθέτει 150 ορόφους.

Ο Τόνι Κετλ, ο οποίος είναι ο επικεφαλής σχεδιασμού του ουρανοξύστη, βρίσκεται επίσης πίσω από το Lakhta Center, το οποίο σχεδίασε κατά τη διάρκεια της περιόδου που εργαζόταν στην αρχιτεκτονική εταιρεία RMJM. «Το νέο Lakhta Center θα είναι ένα πρότυπο βιώσιμου σχεδιασμού για τα παγκόσμια πολυώροφα έργα», δήλωσε ο ίδιος στο δελτίο Τύπου.

Το Lakhta Center II θα διαθέτει χώρους γραφείων, πολυτελή διαμερίσματα, μια γκαλερί τέχνης και χώρους χαλάρωσης σε 150 ορόφους. «Ο σχεδιασμός είναι τόσο αισθητικός όσο και λειτουργικός», πρόσθεσε ο Κετλ.

Το κτίριο θα είναι πλέον ο βορειότερος ουρανοξύστης στον κόσμο, σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, ενώ θα έχει «περιστροφή» 90 μοιρών, από τη βάση του μέχρι την κορυφή, σαν μια στριφογυριστή βελόνα. Αυτό το καθιστά ένα από τα ψηλότερα παραδείγματα ενός «στριμμένου» σχεδίου ουρανοξύστη στον κόσμο

(Iefimerida)