• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άντρας έσκαβε στον κήπο του και βρήκε πάνω από 100 βόμβες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Άντρας έσκαβε στον κήπο του και βρήκε πάνω από 100 βόμβες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πολλές από αυτές βόμβες δεν εξερράγησαν και παραμένουν ακόμη θαμμένες, προκαλώντας συχνά βίαια γεγονότα, κάποιες φορές ακόμη και τον θάνατο.


Ενώ έσκαβε στον κήπο για να φτιάξει καινούριο αποχετευτικό σύστημα στο σπίτι του στα Νησιά του Σολομώντα, ένας άντρας ανακάλυψε περισσότερες από 100 βόμβες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, που δεν είχαν εκραγεί.
Σύμφωνα με τον άντρα που επέλεξε να παραμείνει ανώνυμος, έσκαβε έναν λάκκο με το φτυάρι του όταν χτύπησε πάνω σε κάτι μεταλλικό.
Λίγες στιγμές μετά, ο άντρας κατάλαβε ότι είχε πέσει πάνω στις πάνω από 100 επικίνδυνες βόμβες, που όπως αποδείχτηκε ήταν βλήματα των 105 χιλ. του αμερικανικού στρατού.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αναφορές, οι βόμβες μεταφέρθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία και θα ακολουθήσει η διαδικασία για την καταστροφή τους.

“Ένας άντρας στην ανατολική Χονιάρα μόλις βρήκε πάνω από 100 βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην αυλή του ενώ έσκαβε μια τρύπα για μια καινούρια αποχέτευση. Ο Ίαν Πέρσι, ένας ειδικός στην καταστροφή εκρηκτικών του πυροβολικού, βοηθάει τη βασιλική αστυνομία να αντιμετωπίσει αυτή την τρομερή κληρονομία του πολέμου” γράφει το σχόλιο της σχετικής ανάρτησης στα social media.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα Νησιά του Σολομώντα έζησαν τρομερές μάχες μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ωστόσο, αυτό το ζοφερό παρελθόν συνεχίζει να στοιχειώνει τα νησιά μέχρι και σήμερα.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν όταν βόμβα εξερράγη σε κατοικημένη περιοχή της πρωτεύουσας, Χονιάρα.

Τον Σεπτέμβρη του 2020, ένας Αυστραλός πολίτης κι ένας Βρετανός πολίτης επίσης σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας.

Παρόμοια περιστατικά με πυρομαχικά από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν σημειωθεί στην ίδια περιοχή, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να καλέσουν Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Ιαπωνία να αναλάβουν την εύρεση και καταστροφή των βομβών που παραμένουν ακόμη θαμμένες κάτω από το έδαφος αποτελώντας θανάσιμες παγίδες για τον πληθυσμό.

(sputniknews)