• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτό το ήξερες; Ο λόγος που οι αστυνομικοί αγγίζουν το αυτοκίνητο όταν σε σταματούν για έλεγχο

Αυτό το ήξερες; Ο λόγος που οι αστυνομικοί αγγίζουν το αυτοκίνητο όταν σε σταματούν για έλεγχο

police check
Αν σε έχουν σταματήσει αστυνομικοί για έλεγχο ίσως να έχεις παρατηρήσει κάποιες κινήσεις τις οποίες κάνουν.

Για παράδειγμα υπάρχει μια τακτική από πολλούς να αγγίζουν το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Σε πολλές χώρες του κόσμου οι αστυνομικοί αγγίζουν το πίσω μέρος του αυτοκινήτου στο καπό ή στο φανάρι. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Ο βασικός λόγος είναι ότι με αυτό τον τρόπο οι αστυνομικοί αφήνουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα πάνω στο όχημα. Είναι κάτι που μελλοντικά βοηθά ως σημάδι ότι ο αστυνομικός έχει έρθει με κάποιον τρόπο σε επαφή με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Αυτό είναι χρήσιμο ως μέτρο προφύλαξης σε περίπτωση που ο αστυνομικός δεχτεί επίθεση ή εξαφανιστεί.

Τα αποτυπώματα στο αυτοκίνητο του ένοχου θα χρησιμεύσουν ως αποδεικτικό στοιχείο.

Παρόλο που σήμερα υπάρχουν στα περισσότερα αστυνομικά οχήματα κάμερες, πολλοί αστυνομικοί εφαρμόζουν ακόμη αυτό το μέτρο.

Παλιότερα εφαρμοζόταν και κάτι που δε συμβαίνει πλέον. Χτυπούσε ο αστυνομικός ελαφρά το πίσω μέρος του αυτοκινήτου ή το πορτ παγκάζ, για να αιφνιδιάζουν τον οδηγό σε περίπτωση που προσπαθούσε να κρύψει κάτι παράνομο.

Αυτή η πρακτική πλέον αποφεύγεται, ώστε να μη δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα σε περίπτωση που έχουν να κάνουν με κάποιον κακοποιό.

Όμως το άγγιγμα στο πίσω μέρος στο αυτοκίνητο πολλοί είναι εκείνοι που το τηρούν κανονικά και ίσως το παρατηρήσετε αν σας κάνουν αστυνομικό έλεγχο.

photo unsplash