Αυτό το γλυκό γατάκι γεννήθηκε με δύο κεφάλια (Video)

Γνωρίστε το Μπισκότο και τη Σάλτσα, το γατάκι που γεννήθηκε με δύο κεφάλια στο Oregon. Οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να του δώσουν δύο ονόματα καθώς είναι σαν δυο ξεχωριστά γατάκια λόγω των κεφαλιών τους.

Το γατάκι τρώει και αναπνέει και από τα δύο κεφάλια, ενώ υπάρχουν και στιγμές που από το ένα στόμα νιαουρίζει και από το άλλο τρώει παράλληλα.

Αυτό το είδος, αν και σπάνιο, ονομάζεται «Janus» και πήρε το όνομά του από τον Ιανό, αρχαίο Θεό στη Ρώμη που απεικονιζόταν πάντα με δύο πρόσωπα.

Οι γάτες «Janus» σύμφωνα με το National Geographic, έχουν δύο πρόσωπα λόγω μια πρωτεΐνης που επηρεάζει την ανάπτυξη του προσώπου, ενώ δεν έχουν φύλο. Ακόμα δεν γνωρίζουν αν το γατάκι μπορεί να ζήσει κανονικά, καθώς σε αυτήν τη σπάνια περίπτωση, δεν συνηθίζουν να αντέχουν περισσότερο από μία βδομάδα.

Η γάτα «Janus» που κατάφερε να ζήσει περισσότερο καιρό, ήταν ο Frank και Louie που πέθανε σε ηλικία 15 χρονών. Αυτή η γάτα κατάφερε να ζήσει τόσο γιατί είχε έναν οισοφάγο και έτσι είχε λιγότερα προβλήματα αναπνοής.


dokari/photo: video screenshot