• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυστραλή ξύπνησε με…. ιρλανδική προφορά, μετά από επέμβαση στις αμυγδαλές!

Αυστραλή ξύπνησε με…. ιρλανδική προφορά, μετά από επέμβαση στις αμυγδαλές!

Δεν έχει επισκεφτεί ποτέ της την Ιρλανδία, και όμως απέκτησε ιρλανδική προφορά, λίγο μετά από επέμβαση στις αμυγδαλές.

Viral έχει γίνει το βίντεο 27χρονης γυναίκας από την Αυστραλία στο TikTok, καθώς η ίδια υποστηρίζει ότι ξύπνησε με ιρλανδική προφορά, μετά από χειρουργική επέμβαση στις αμυγδαλές.
Ο λόγος για την Angela Yen που σύμφωνα με τη New York Post, ξύπνησε με ιδιαίτερη σύγχυση, όταν αντιλήφθηκε ότι απέκτησε ιρλανδική προφορά, δέκα ημέρες μετά την επέμβαση.

«Ποτέ δεν έχω πάει στην Ιρλανδία. Μεγάλωσα στην Αυστραλία και είχα αυστραλιανή προφορά για τα τελευταία 20 χρόνια, από όταν μετακόμισα εδώ, όταν ήμουν 8 ετών» είπε η ίδια.
Η νεαρή γυναίκα απευθύνθηκε στους γιατρούς της όταν προσπάθησε να καταλάβει τι έχει συμβεί στην προφορά της.

@angie.mcyen

Day 13: Struggling to find a neurologist who has experience with #foreignaccentsyndrome or knows someone who can help me #foryou

♬ original sound – angie.mcyen


Ο Dr. Karl Kruszelnicki, ένας επιστημονικός συγγραφέας, έσπευσε στο TikTok να εξηγήσει ότι η 27χρονη ενδέχεται να αντιμετωπίζει το σύνδρομο ξένης προφοράς.

@angie.mcyen

Day 14: 🙏 Thank you for the educational video @drkarl about #foreignaccentsyndrome #foryou

♬ original sound – angie.mcyen

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για μία σπάνια διαταραχή του λόγου, κατά την οποία ο πάσχων αποκτά διαφορετική προφορά. Όπως είπε ο ίδιος, συνήθως προκαλείται από κάποιο τραυματισμό στον εγκέφαλο, με την Yen εντούτοις να δηλώνει ότι δεν έχει παρουσιάσει κάποιο νευρολογικό σύμπτωμα.
«Όταν άρχισα να τραγουδάω, τραγουδούσα με διαφορετικό ήχο και επίσης οι λέξεις που έλεγα είχαν μια αστεία προφορά» είπε η ίδια.

sputnik/ photo vid screenshot