• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αξιωματικοί ανακάλυψαν έναν κάθετο μεταλλικό μονόλιθο στο πουθενά! (Vid)

Αξιωματικοί ανακάλυψαν έναν κάθετο μεταλλικό μονόλιθο στο πουθενά! (Vid)

Ο μεταλλικός οβελίσκος ανακαλύφθηκε στη Γιούτα των ΗΠΑ και έχει ύψος 4 μέτρα.

Αυτό που ξεκίνησε ως μία πτήση ρουτίνας για παροχή βοήθειας στη Γιούτα των ΗΠΑ, κατέληξε στην ανακάλυψη ενός μυστηριώδους «μονόλιθου» στην ερημιά.

Την περασμένη Τετάρτη, αξιωματικοί του τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της περιοχής, απογειώθηκαν με ελικόπτερο για να βοηθήσουν το τμήμα Πόρων Άγριας Ζωής, στην καταμέτρηση κερασφόρων προβάτων στα νοτιοανατολικά της πολιτείας, όταν εντόπισαν έναν μεταλλικό οβελίσκο στη «μέση του πουθενά» .

«Ένας από τους βιολόγους μας το παρατήρησε. Έτυχε να πετάμε ακριβώς από πάνω του», δήλωσε στο KSL ο πιλότος Μπρετ Χάτσκινγκς. «Άρχισε να φωνάζει “γύρνα πίσω! Υπάρχει κάτι εκεί, πρέπει να το κοιτάξουμε!».

Ο μεταλλικός «μονόλιθος» έχει ύψος περίπου τεσσάρων μέτρων και στέκεται κάθετα στο έδαφος. «Δεν είχε ριφθεί τυχαία εκεί, φαίνεται ότι κάποιος να τον έβαλε εκεί» λέει ο πιλότος. «Θεωρώ πως ήταν κάποιος καλλιτέχνης ενός νέου ρεύματος, κάποιος μεγάλος φαν» της ταινίας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος», προσθέτει ο Χάτσκινγκς, αναφερόμενος στον χαρακτηριστικό, μαύρο μονόλιθο που εμφανίζεται στο πασίγνωστο φιλμ του 1968.

Ανεξαρτήτως των προθέσεων πάντως, η εγκατάσταση δομών ή έργων τέχνης χωρίς άδεια σε δημόσια γη παραμένει παράνομη «ανεξάρτητα από ποιον πλανήτη έχετε έρθει» υπενθυμίζει η αρμόδια υπηρεσία της Γιούτα σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε την Δευτέρα. Η ακριβής τοποθεσία δεν αποκαλύφθηκε ώστε να μην προκληθεί «κοσμοσυρροή» από φανατικούς της ταινίας και προς το παρόν άγνωστο παραμένει ποιος γήινος τοποθέτησε εκεί τον ασημένιο, μεταλλικό οβελίσκο.

Με πληροφορίες από CNN /lifo/ photo video screenshot