Πυραμίδα Γκίζας: Τι κρύβουν 3 μυστήριες πόρτες που έχουν να ανοιχτούν χιλιάδες χρόνια;

Τα μυστικά που κρύβονται πίσω από τρεις μυστηριώδεις πόρτες μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας πρόκειται να αποκαλυφθούν.

Ο Zahi Hawass, πρώην υπουργός Επικρατείας για θέματα Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, είπε στην U.S. Sun για την επικείμενη αποστολή του να ανακαλύψει πού οδηγούν οι πόρτες.

Ο διάσημος αρχαιολόγος είπε στην U.S Sun ότι θα ηγηθεί μιας ομάδας αρχαιολόγων για να διαρρήξει το μυστήριο στις 5 Δεκεμβρίου.

Ο Hawass αναφέρθηκε στις πέτρινες πόρτες ως την κύρια ανακάλυψη που του άφησε περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις.


«Νομίζω ότι, μέχρι τώρα, οι μυστικές πόρτες που βρήκα μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα είναι πραγματικά μια ανακάλυψη που χρειάζεται να γίνουν πολλές ερωτήσεις και πολλές απαντήσεις. Μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα, βρήκα τις λεγόμενες τρεις πόρτες. Τη μία στη νότια είσοδο του δεύτερου θαλάμου που έχει δύο χάλκινες λαβές.

Είκοσι ένα εκατοστά πίσω από αυτή βρήκαμε μια δεύτερη και στο βόρειο τούνελ βρήκαμε την τρίτη πόρτα με δύο χάλκινα χερούλια. Στις 5 Δεκεμβρίου ηγούμαι μιας ομάδας για να δω, να ανακαλύψω και να απαντήσω στις ερωτήσεις σχετικά με αυτές τις πόρτες», ανέφερε συγκεκριμένα στην εφημερίδα.

Μερικές έρευνες γύρω από τις πόρτες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, αλλά δεν έχει βγει ποτέ συμπέρασμα ως προς τον σκοπό τους ή τι πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτές. Μια έρευνα περιλάμβανε τη δημιουργία μιας μικρής τρύπας στην πρώτη νότια πόρτα και την αποστολή μιας κάμερας συνδεδεμένης σε ένα εργαλείο μέσω αυτής.


Έτσι ανακαλύφθηκε μια δεύτερη πόρτα πίσω της. Πιστεύεται ότι θα μπορούσε να κρύβεται ακόμη και μια τέταρτη πόρτα πίσω από τη βόρεια πόρτα, η οποία θα έκανε το σχέδιο συμμετρικό.

Ο Hawass είπε συγκεκριμένα στην The U.S Sun: «Είναι πραγματικά ένα από τα πιο εκπληκτικά πράγματα που με κάνουν να κάνω πολλές ερωτήσεις και να περιμένω πολλές απαντήσεις. Πρόσθεσε ότι ελπίζει να «αποκαλύψει το μυστικό της Μεγάλης Πυραμίδας για πρώτη φορά».

Ο ειδικός διευκρίνισε ότι κανείς δεν ξέρει πού οδηγούν οι πόρτες αλλά είναι αποφασισμένος να καταλήξει σε συμπέρασμα. «Θα ξέρουμε. Θα ξεκινήσουμε στις 5 Δεκεμβρίου», δήλωσε.

Η Μεγάλη Πυραμίδα είναι επίσης γνωστή ως η Πυραμίδα του Khufu και χτίστηκε γύρω στο 2570 π.Χ. ως τελευταίος τόπος ανάπαυσης του φαραώ Khufu. Είναι γνωστό ότι περιέχει τρεις θαλάμους, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου θαλάμου της βασίλισσας, όπου οι τρεις μυστηριώδεις πόρτες βρίσκονται σε δύο φρεάτια που βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο.

Ο Hawass έχει γράψει στο παρελθόν για τις μυστικές πόρτες σε ένα άρθρο του στον Guardian. «Σχεδιάζουμε να καθαρίσουμε το νότιο φρεάτιο από έξω για να μάθουμε αν ανοίγει προς τα έξω. Αν ναι, τότε είναι πιθανό να ήταν μια συμβολική πόρτα για να χρησιμοποιήσει ο βασιλιάς για να περάσει στον Κάτω Κόσμο».

«Αν είναι σφραγισμένος, πρέπει να επιστρέψουμε στους Πάπυρους Westcar και να διαβάσουμε πώς ο Khufu έψαχνε τα έγγραφα του θεού Thoth για να τον βοηθήσει στο σχεδιασμό της πυραμίδας του. Μόνο περαιτέρω έρευνα στα φρεάτια μπορεί να αποκαλύψει τη λειτουργία τους, λύνοντας ένα από τα πολλά μυστήρια της Μεγάλης Πυραμίδας».

(iefimerida – freepik photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί