• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πέντε πόλεις κάτω από την θάλασσα που προκαλούν δέος και περιμένουν να τις εξερευνήσετε

Πέντε πόλεις κάτω από την θάλασσα που προκαλούν δέος και περιμένουν να τις εξερευνήσετε

Γιατί δεν είναι μόνο η Ατλαντίδα…

Δεν είναι μόνο τα επτά θαύματα του κόσμου που προκαλούν δέος με την ομορφιά και τη μεγαλοπρέπειά τους, αλλά και κάποιες «μυθικές» πόλεις που έχουν μυστηριωδώς εξαφανιστεί στο βυθό της θάλασσας.

Η Ατλαντίδα είναι το κατεξοχήν παράδειγμα μιας τέτοιας πόλης, η οποία και εξακολουθεί να παραμένει ακόμα και σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα του κόσμου.

Έχουν βγει διάφορες θεωρίες για την ακριβή θέση της, έρευνες ακόμα και ανακαλύψεις, ωστόσο όμως επικρατεί μυστήριο γι΄αυτή τη μυθική ήπειρο.

1.Lion City, Κίνα
Βρίσκεται 100 μέτρα κάτω από την λίμνη Quiandao. Έχει χαρακτηριστεί ότι είναι η “Χαμένη Ατλαντίδα της Κίνας”. Χτίστηκε κατά τη δυναστεία Han (25-200 μ.Χ.)και το μέγεθός της είναι ίσο με 62 ποδοσφαιρικά στάδια. Είναι αναμφίβολα ένας ιστορικός θησαυρός με παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ωστόσο όμως οι Κινέζικες αρχές το βύθισαν εκεί γύρω στο 1950. Έχει καταφέρει όμως να γίνει από τους πιο δημοφιλείς diving προορισμούς και προορίζεται να γίνει και τουριστικός προορισμός για εξερεύνηση στο άμεσο μέλλον!

2.

Γυρνώντας πίσω στους ρωμαϊκούς χρόνους, μπορεί κάποιος να ανακαλύψει το Vilarinho Da Furna, ένα χωριό με 80 σπίτια και 300 κατοίκους.
Η υποθαλάσσια αυτή πόλη, που βυθίστηκε κατά ένα περίεργο λόγο, εμφανίζεται στην επιφάνεια όταν πέφτει η στάθμη του νερού.

3.Το μοναδικό κομμάτι που βγαίνει στην επιφάνεια μια στο τόσο, από την βυθισμένη πόλη Petrolandia στην Βραζιλία είναι η εκκλησία. Μπορεί να φαίνεται αρχαία και μυστηριώδης, ωστόσο όμως δεν είναι τόσο παλιά κατασκευή.

4.

Aνάμεσα στη περίοδο 1930-1939 δημιουργήθηκε το Quabbin Reservoir, που ήταν η μεγαλύτερη υδρευτική μονάδα στη Massachusetts, παρέχοντας στη Βοστόνη και σε 40 ακόμα κοινότητες με 412 δις. γαλόνια πόσιμου νερού.
Εξαιτίας αυτού του έργου όμως 4 πόλεις (Dana, Enfield, Greenwich και Prescott) πλημμύρισαν και εγκαταλείφθηκαν. Οι κάτοικοι ευτυχώς κατάφεραν να σωθούν αλλά ωστόσο δεν μπόρεσαν να σώσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.
Αν επιθυμεί κάποιος, μπορεί να επισκεπτεί , για το ιστορικό ενδιαφέρον, τις υποθαλάσσιες πια πόλεις Dana και Greenwich.

5.

Water Palace of Jaipur, Jai Mahal, Ινδία
Το παλάτι, φημολογείται ότι κατασκευάστηκε 300 χρόνια πριν. Βρίσκεται στη τεχνητή λίμνη Sagar. Όταν η στάθμη της λίμνης βρίσκεται στο ψηλότερο επίπεδο, είναι εμφανής μόνο η οροφή του παλατιού.
Το υποθαλάσσιο παλάτι είναι ανοιχτό στους επισκέπτες.

(Newsbomb – πηγή φωτογραφιών newsbomb)