• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η «ζωντανή» ανακάλυψη στις Πυραμίδες της Αιγύπτου που «τρομοκράτησε» τους αρχαιολόγους

Η «ζωντανή» ανακάλυψη στις Πυραμίδες της Αιγύπτου που «τρομοκράτησε» τους αρχαιολόγους

Οι αρχαιολόγοι εντυπωσιάστηκαν από την έντονη έκφραση αγαλμάτων που εντοπίστηκαν στο Μεϊντούμ της Κάτω Αιγύπτου

και, συγκεκριμένα, στην Πυραμίδα που χτίστηκε για τον Σνεφέρου.

Μια ανακάλυψη στην Κάτω Αίγυπτο και, συγκεκριμένα, στον αρχαιολογικό χώρο του Μεϊντούμ εξέπληξε τους επιστήμονες, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα «Μυστικά της Αρχαιολογίας» του Amazon Prime.

Ειδικότερα, σχετικά με τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν εκεί αναφέρεται το εξής:

«Όταν οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν εδώ και όταν οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα αγάλματα, τρομοκρατήθηκαν από την έντονη έκφρασή τους, η οποία πίστευαν ότι ήταν υπερβολικά ρεαλιστική για ένα απλό άγαλμα».

Η Πυραμίδα του Μεϊντούμ χτίστηκε για τον Φαραώ Σνεφέρου, ο οποίος ίδρυσε την Τέταρτη Δυναστεία. Μερικές θεωρίες υποδεικνύουν ότι η κατασκευή προοριζόταν αρχικά για τον τελευταίο Φαραώ της Τρίτης Δυναστείας, Χουνί, ενώ ο Σνεφέρου συνέχισε μόνο αυτό το έργο.

Οι αρχιτέκτονες εικάζεται ότι πίστευαν πως βρήκαν «το μυστικό της τέλειας μορφής», καθώς η δημιουργία τους είναι κεκλιμένη και ομαλή, αλλά η καινοτομία δεν αποδείχθηκε βιώσιμη.

«Ήταν μια επαναστατική ιδέα, αλλά κάτι πήγε στραβά.

Οι βάσεις των τεσσάρων εξωτερικών τοίχων υποστήριξης έπεσαν μέσα και τα τεμάχια ασβεστόλιθου γλίστρησαν προς τα κάτω αποκαλύπτοντας το εσωτερικό μέρος που βλέπουμε σήμερα» αναφέρεται στο έργο.

(sputniknews – φωτο:pexels)