Εγκαίνια αρχαιολογικής και εικαστικής έκθεσης, στο Επιγραφικό Μουσείο

Την αρχαιολογική έκθεση «Δημόσια έργα της αρχαιότητας» και την εικαστική έκθεση ΜΝΗΜΕΙΟ

που πραγματεύονται, από τη δική της σκοπιά η κάθε μία, τα μνημεία της αρχαίας πόλης, εγκαινιάζει την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, στις 19.00, το Επιγραφικό Μουσείο (Τοσίτσα 1, τηλ. 210 8217637, 8847577), στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στην αρχαιολογική έκθεση, αναδεικνύονται οκτώ σημαντικές επιγραφές του Επιγραφικού Μουσείου, οι οποίες αναφέρονται στην οικοδόμηση κτηρίων και την εκτέλεση δημοσίων έργων στην αρχαία Αθήνα, τη Δήλο και την Ερέτρια. Παράλληλα παρουσιάζεται το έργο της γαλλίδας εικαστικού Natacha Mankowski. Η εικαστική έκθεσή της ΜΝΗΜΕΙΟ είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής δουλειάς της καλλιτέχνιδος, η οποία «φιλοξενήθηκε» την άνοιξη του 2018 στο Επιγραφικό Μουσείο.

Η προέλευση του υλικού των αρχαίων επιγραφών, είναι εκείνο που κυρίως την απασχολεί. Μέσα από τη ζωγραφική της, ένα μεγάλο καμβά αποτελούμενο από δέκα πίνακες, ο επισκέπτης τοποθετείται στην καρδιά ενός λατομείου μαρμάρου. Το έργο από μόνο του προβάλλει ένα αρχιτεκτονικό τρισδιάστατο διόραμα, προσφέροντας στο κοινό μια νέα ανάγνωση των συλλογών των επιγραφών. Και οι δυο εκθέσεις θα διαρκέσουν ως τις 27 Οκτωβρίου 2018.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu