Αποκαλύφθηκε αρχαία βασιλική σφραγίδα των Χετταίων με τρομερή προειδοποίηση -«Όποιος το παραβιάσει θα πεθάνει»

Οι ανασκαφές με επικεφαλής τον Ιάπωνα αρχαιολόγο αναπληρωτή καθηγητή Kimiyoshi Matsumura και την ομάδα του στο Καρακεσιλί του Κιρρίκαλε στην Τουρκία, αποκάλυψαν ένα σημαντικό τεχνούργημα από την εποχή της αυτοκρατορίας των Χετταίων.

Η ανακάλυψη της πήλινης σφραγίδας μιας βασιλικής οικογένειας που φέρει την επιγραφή «Όποιος το παραβιάσει θα πεθάνει» προσθέτει μια νέα διάσταση στον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής.

Η επιγραφή στην πήλινη σφραγίδα υποδηλώνει τις σοβαρές συνέπειες που επιβάλλονται για την παραβίαση συμφωνιών κατά την αρχαιότητα, αναδεικνύοντας τη διακυβέρνηση και την εξουσία της βασιλικής οικογένειας των Χετταίων.


Ο Ματσουμούρα παρατήρησε: «Πρόσφατα, ανακαλύφθηκαν ταμπλέτες Hurrian. Η εύρεση πινακίδων Hurrian δείχνει ότι εδώ γίνονταν θρησκευτικές τελετές. Είναι γνωστό ότι αυτές οι τελετές πραγματοποιούνταν από τη βασιλική οικογένεια των Χετταίων, είτε από τον βασιλιά είτε από τη βασίλισσα. Ως εκ τούτου, πιστεύεται ότι κάποιος Χετταίος βασιλιάς μπορεί να επισκέφτηκε ή να διέμενε εδώ. Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία του Μπουκλουκάλε ως μεγάλης πόλης».

Το Buklukale και η ιστορική του σύνδεση με την αυτοκρατορία των Χετταίων

Το Μπουκλουκάλε αναδεικνύεται ως μια κομβική πόλη με ισχυρούς δεσμούς με τη Χατούσα. Οι σφραγίδες που έστειλαν ο βασιλιάς και η βασίλισσα σε αυτήν την περιοχή υπογραμμίζουν τη στρατηγική σημασία του Μπουκλουκάλε και την πολιτική επιρροή του κατά την αρχαιότητα.

Ο Ματσουμούρα σημείωσε, «Αυτές οι σφραγίδες δείχνουν βασιλικές αποστολές από τη Χατούσα και τεκμηριώνουν την ιστορική σχέση του Μπουκλουκάλε με τη βασιλική οικογένεια».


Ο Ματσουμούρα, επικεφαλής των ανασκαφών, τόνισε ότι οι πρόσφατες ανακαλύψεις στο Μπουκλουκάλε παρέχουν κρίσιμες γνώσεις για τη θρησκευτική και πολιτική ζωή της αυτοκρατορίας των Χετταίων. Οι μελλοντικές ερευνητικές προσπάθειες αναμένεται να φωτίσουν περαιτέρω τον ρόλο της περιοχής στην αρχαιότητα.

Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί