Νορβηγός ψαράς κατέγραψε σε βίντεο ένα απίστευτο θέαμα καθώς πήγαινε για ψάρεμα: Μια τεράστια, φουσκωμένη σαν μπαλόνι φάλαινα φαινόταν να επιπλέει στην επιφάνεια.
Δείτε ΕΔΩ το απίστευτο video
«Μοιάζει με ένα μεγάλο μαύρο μπαλόνι»
«Μοιάζει με ένα μεγάλο μαύρο μπαλόνι», ανέφερε ο Dag Rydland στο νορβηγικό NRK. Στο βίντεο που μοιράστηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, λέει πως η φάλαινα έχει ύψος περίπου τρία μέτρα.
«Είμαι ψαράς επί 27 χρόνια κι έχω δει μερικές νεκρές φάλαινες. Αλλά δεν έχω ξαναδεί θαλάσσια κήτη τέτοιου μεγέθους», ανέφερε επίσης. Ο ίδιος υπολόγισε ότι το αρχικό μήκος της φάλαινας έφθανε τα 15 μέτρα και το βάρος της τους 40 τόνους.
Οι φάλαινες φουσκώνουν σαν μπαλόνια μετά τον θάνατό τους καθώς το σώμα τους γεμίζει με αέρια, ενώ αποσυντίθεται.
Τα πτώματα των φαλαινών που σαπίζουν και φουσκώνουν, εκρήγνυνται όταν η ποσότητα των αερίων είναι πολύ μεγάλη. Και είπε ο Rydland ότι έμεινε σε απόσταση 100 μέτρων από το νεκρό κήτος για να προστατευθεί.
(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Aρχηγός ισραηλινού γεν. επιτελείου: Ο στρατός «θα εντείνει τις στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις» στον Λίβανο
- Η Ρωσία επιχειρεί να εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις, λέει ο Ζελένσκι
- Το νερό, μέγα διακύβευμα στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή
- Ιράν: Οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, νέος στόχος του πολέμου;
- Γερμανία: Νίκη του CDU δείχνουν τα πρώτα exit polls στη Ρηνανία-Παλατινάτο
- Το τηλεσκόπιο Webb κατέγραψε μυστηριώδεις κόκκινες κουκκίδες και οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα τι είναι (Photo)
- Θα είναι η επόμενη; Αυτά φοβάται η Τουρκία βλέποντας τι συμβαίνει με το Ιράν
- Πρόεδρος Λιβάνου: Οι σημερινές ισραηλινές επιθέσεις στα νότια της χώρας είναι προοίμιο χερσαίας εισβολής
- Γ. Κεφαλογιάννης για αντιπυρική περίοδο: Ο καθαρισμός οικοπέδων είναι ένα από τα βασικά εργαλεία πρόληψης
- Κτηνοτρόφοι απέκλεισαν το λιμάνι της Μυτιλήνης – Μόνο με επιβάτες, χωρίς οχήματα αναχώρησε το «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ»









