Απίστευτο: Σκελετοί χιλιάδων ετών βρέθηκαν στον κήπο ξενοδοχείου στην Αγγλία

Ανθρώπινα οστά ηλικίας άνω των 1.000 ετών ανακαλύφθηκαν στον κήπο ενός ξενοδοχείου.


Τα αγγλοσαξονικά λείψανα ανδρών, γυναικών και παιδιών βρέθηκαν στους χώρους του ξενοδοχείου The Old Bell στο Malmesbury, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Αβαείο Malmesbury, στο Wiltshire.
Τα ερείπια είναι από το 670 έως το 940 μ.Χ., επομένως περιλαμβάνουν τις πολύ πρώτες μέρες της μονής, όταν ήταν μοναστήρι.


Ο ιστορικός του Αββαείου του Μάλμσμπερι, Τόνι ΜακΆλιβι, είπε ότι τα αποτελέσματα είναι σημαντικά, ειδικά επειδή ο τόπος “αυτή τη στιγμή ήταν ένα από τα κορυφαία κέντρα σπουδών στη δυτική Ευρώπη”.


Ο ιστορικός του Αββαείου του Μάλμσμπερι και κάτοικος της περιοχής, Τόνι ΜακΆλιβι, δήλωσε ότι «ήταν ενθουσιασμένος ».Αυτό που έχουμε εδώ δεν είναι μια συλλογή από πτώματα μοναχών – είναι άνδρες, γυναίκες και παιδιά», πρόσθεσε.


Η Cotswold Archaeology κλήθηκε πέρυσι να πραγματοποιήσει ανασκαφές ως μέρος των συνθηκών σχεδιασμού για ορισμένες οικοδομικές εργασίες και τώρα έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες.

Από γραπτές πηγές, η περιοχή πιστεύεται ότι ήταν μέρος της μοναστικής ανάπτυξης.
Ο κ. McAleavy πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι βρήκαμε ίχνη από την κοινότητα των ανθρώπων που βοηθούσαν τους μοναχούς εδώ.
«Θα ρίξει νέο φως στον τρόπο που δούλευε το Malmesbury Abbey στη χρυσή του εποχή».

Ο Paulo Guarino από το Cotswold Archaeology είπε: «Γνωρίζαμε από ιστορικές πηγές ότι το μοναστήρι ιδρύθηκε εκείνη την περίοδο, αλλά δεν είχαμε ποτέ αδιάσειστα στοιχεία πριν από αυτή την ανασκαφή.
Ξέραμε από την αρχή πόσο σημαντικό ήταν».


Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί