• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απίστευτη και απίθανη ξύλινη γέφυρα στην Κίνα έγινε πόλος έλξης τουριστών (ΦΩΤΟ-vid)

Απίστευτη και απίθανη ξύλινη γέφυρα στην Κίνα έγινε πόλος έλξης τουριστών (ΦΩΤΟ-vid)

Η μήκους 25 μέτρων γέφυρα βρίσκεται στο χωριό Gulou, πλησίον της πόλης Jiangmen.

Σχεδόν εξ ολοκλήρου από μικρά στοιχεία από πεύκο είναι κατασκευασμένη η ξύλινη γέφυρα στο θέρετρο οικολογικού τουρισμού Gulou Waterfront την οποία ολοκλήρωσε το LUO Studio, το γραφείο του ανερχόμενου αστέρα της κινεζικής αρχιτεκτονικής σκηνής Luo Yujie.

Η μήκους 25 μέτρων γέφυρα βρίσκεται στο χωριό Gulou, πλησίον της πόλης Jiangmen. Αυτό το ασυνήθιστο, κατασκευασμένο από τον άνθρωπο τοπίο, είναι ένα δίκτυο καναλιών και μικρών λιμνών, το οποίο στο παρελθόν χρησίμευε ως υποδομή για αγροκαλλιέργειες και αλιεία. Πλέον, προτείνεται ως οικοτουριστικό θέρετρο με την επωνυμία Gulou Waterfront, και το LUO Studio ανέλαβε να δημιουργήσει στον πυρήνα του μια νέα πεζογέφυρα.

Το με έδρα το Πεκίνο αρχιτεκτονικό γραφείο επέλεξε να χρησιμοποιήσει κυρίως ξύλο, αποτίοντας φόρο τιμής στις παραδοσιακές οικοδομικές τεχνικές των χωριών της νότιας Κίνας. Η εξασφάλιση χώρου για να περνούν κάτω από τη γέφυρα οι βάρκες ήταν σημαντικό στοιχείο του σχεδιασμού. Αυτό οδήγησε σε σχήμα αψίδας, με απόσταση τεσσάρων μέτρων μεταξύ του κάτω μέρους της γέφυρας και της επιφάνειας του νερού.

«Την περίοδο του πολιτισμού που βασιζόταν στην αλιεία, η ανάπτυξη δρόμων ήταν πτωχή και, κατά συνέπεια, τα δίκτυα νερού ήταν o βασικός τρόπος για μεταφορές και εφοδιασμό. Από τη στιγμή που ήταν ανάγκη οι γέφυρες να επιτρέπουν τη διέλευση διαβατών ενώ ταυτόχρονα να αφήνουν χώρο σε βάρκες να περνούν από κάτω, οι παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής γεφυρών στην Κίνα υιοθέτησαν αψίδες· και για να υπάρχει χώρος να περνούν οι βάρκες από κάτω και για να ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της δομής», τόνισαν οι αρχιτέκτονες.

in/photo instagram scr

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.