• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απίστευτη ‘απειλή’ σε έκτακτο δελτίο καιρού από τη Β. Κορέα! “Μείνετε μέσα, έρχεται κορωνοσκόνη από την Κίνα”

Απίστευτη ‘απειλή’ σε έκτακτο δελτίο καιρού από τη Β. Κορέα! “Μείνετε μέσα, έρχεται κορωνοσκόνη από την Κίνα”

dust
Τα δελτία καιρού στην Β. Κορέα προειδοποίησαν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, εν αναμονή «κύματος σκόνης» από την Κίνα που θα φέρει τον κορωνοϊό!

Το Κρατικό Τηλεοπτικό Δίκτυο της χώρας έκανε λόγο για κύμα σκόνης, δηλαδή άμμου, που θα κατακλύσει την Β. Κορέα ερχόμενο από την Κίνα και την Μογγολία.

Πράγματι, οι πολίτες συμμορφώθηκαν και χθες οι δρόμοι της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ παρέμειναν εν πολλοίς άδειοι.

Η κυβέρνηση επέβαλε επιπλέον επίσημη απαγόρευση των δημοσίων έργων και της εργασίας σε εξωτερικούς χώρους εν γένει, μέχρι να κοπάσει το φαινόμενο.

Η σκόνη αυτή πρόκειται για άμμο από τις ερήμους της Κίνας και της Μογγολίας, η οποία μεταφέρεται μια με δύο φορές το χρόνο μέσω του αέρα στην Βόρειο Κορέα.

Δυνητικά, η σκόνη αυτή είναι όντως επιβλαβής, καθώς είναι αναμεμειγμένη με τοξικά σωματίδια από βιομηχανικά απόβλητα που ενδέχεται να επιβαρύνουν το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου.

Ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά η σύνδεσή της με την μετάδοση του κορωνοϊού.

Αν και ο ιός θεωρείται ότι μπορεί να επιβιώσει στον αέρα για ώρες, η μετάδοσή του έχει κυρίως να κάνει με την επαφή με άτομα που είναι ήδη φορείς του ιού, ή με την επαφή με μολυσμένες από τον ιό επιφάνειες.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην γειτονική Ν. Κορέα σχολίασαν τα μέτρα, λέγοντας ότι η μετάδοση του ιού μέσω της σκόνης είναι μάλλον «αδύνατη».

Παρόλα αυτά, η Β. Κορέα επέδειξε για ακόμη μια φορά τον υπερβάλλοντα ζήλο της για να διατηρήσει τα κρούσματά της στο μηδέν, κάτι το οποίο ισχυρίζεται ότι έχει πετύχει από το ξέσπασμα του ιού μέχρι και σήμερα.

Τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα ανά διαστήματα είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Πάντως, φαίνεται ότι οι βορειοκορεάτες πολίτες θα μπορέσουν σύντομα να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, καθώς η ατμόσφαιρα της χώρας έχει ήδη αρχίσει να καθαρίζει από την «κίτρινη σκόνη».

BBC/ ΕΤ/ photo unsplash