• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απαράμιλλος ηρωισμός! Γείτονες σκαρφαλώνουν στον 3ο όροφο να σώσουν 3 μωρά από φωτιά – ΒΙΝΤΕΟ

Απαράμιλλος ηρωισμός! Γείτονες σκαρφαλώνουν στον 3ο όροφο να σώσουν 3 μωρά από φωτιά – ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά ξέσπασε τις 6 Ιούνη στον τρίτο όροφο ενός συγκροτήματος κατοικιών και θορυβημένοι οι γείτονες κάλεσαν αμέσως την πυροσβεστική.


Όμως δεν μπορούσαν να περιμένουν να καταφτάσουν τα σωστικά συνεργεία κι αποφάσισαν να δράσουν μόνοι τους.

Οι γείτονες δεν καθυστέρησαν ούτε λεπτό κι αμέσως προσπάθησαν απελπισμένα να σπάσουν την πόρτα του σπιτιού, γιατί υπήρχε ένας πολύ σοβαρός λόγος.

Μέσα στο διαμέρισμα που είχε τυλιχθεί στις φλόγες υπήρχαν τρία μικρά παιδιά-2, 3 και 10 ετών αντίστοιχα-και οι γείτονες έσπευσαν να τα σώσουν σπάζοντας την πόρτα του σπιτιού, αλλά μάταια.

Μην μπορώντας να σπάσουν την πόρτα του σπιτιού, οι τρεις άντρες αποφάσισαν να σκαρφαλώσουν στον τρίτο όροφο από έναν σωλήνα στον τοίχο και με κίνδυνο της ζωής τους να σώσουν τα τρία παιδιά, αλλά κι ένα κατοικίδιο.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες του ηρωικού περιστατικού, εάν οι τρεις άντρες δεν είχαν ενεργήσει τόσο γρήγορα και τόσο ριψοκίνδυνα, τα τρία παιδάκια και το ζωάκι που ήταν μόνα τους σπίτι θα είχαν καεί ζωντανά.

Οι πυροσβέστες που κατέφτασαν στο σημείο πολέμησαν με τις φλόγες για περισσότερη από μισή ώρα, με τα περισσότερα δωμάτια του σπιτιού, τελικά, να γλιτώνουν από τη φωτιά, αλλά την κουζίνα να καταστρέφεται ολοκληρωτικά από την πυρκαγιά.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο που τράβηξε ένας ένοικος γειτονικού σπιτιού, οι ηρωικοί άντρες φαίνονται να σκαρφαλώνουν στην υδρορροή μέχρι τον τρίτο όροφο και να κατεβάζουν ένα-ένα τα μικρά παιδάκια για να μην καούν στη φωτιά.

Όπως ήταν φυσικό, το βίντεο με τους ηρωικούς γείτονες που ρίσκαραν τη ζωή τους έγινε viral, με τους χρήστες τον κοινωνικών δικτύων να εκφράζουν την ανακούφισή τους που τα παιδιά και το κατοικίδιο σώθηκαν και τον θαυμασμό τους για τον απαράμιλλο ηρωισμό των γειτόνων.
Δείτε το βίντεο:

(Sputniknews)