• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άνθρωπος ή κατσαρίδα εμφανίστηκε πρώτα στη Γη; – Τα στοιχεία που θα σας εντυπωσιάσουν

Άνθρωπος ή κατσαρίδα εμφανίστηκε πρώτα στη Γη; – Τα στοιχεία που θα σας εντυπωσιάσουν

Δες πότε εμφανίστηκαν για πρώτη φορά οι κατσαρίδες στην ιστορία του κόσμου.


Κι όμως μπορεί να τις σιχαίνεσαι, να τις μισείς και να τις απεχθάνεσαι με όλο σου το είναι και φυσικά σε καταλαβαίνουμε διότι κι εμείς έτσι αισθανόμαστε απέναντι στην κατσαρίδα, αλλά όμως σίγουρα θα εκπλαγείς όταν μάθεις πότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά η πρώτη  πάνω σε αυτή τη γη.

Αυτό που θα σε κάνει να μείνεις με ανοιχτό το στόμα είναι όταν μάθεις πως η κατσαρίδα είναι ένα είδος πολύ πιο αρχαίο από τον ίδιο τον άνθρωπο. Οι κατσαρίδες περπάτησαν αυτή τη γη πολύ πριν από εμάς κι αυτό ίσως να τους δίνει ένα μικρό ποσοστό σεβασμού.

Εμείς πραγματικά δεν το πιστεύαμε όταν διαβάσαμε πότε εμφανίστηκε η κατσαρίδα για πρώτη φορά πάνω στη γη μας.

Δες πότε εμφανίστηκε η κατσαρίδα πάνω στη γη και γιατί επιβιώνει παντού:

Οι κατσαρίδες ζουν (και κάνουν τις βόλτες τους) στον πλανήτη Γη εδώ και 300 εκατομμύρια χρόνια! Κατά τους επιστήμονες, πολύ πριν τον κατοικήσει ο άνθρωπος.

Πρόκειται για έναν πραγματικά αρχαίο οργανισμό με εκπληκτικές ικανότητες επιβίωσης και προσαρμογής. Οι κατσαρίδες επέζησαν από τις εποχές των παγετώνων, τον διαχωρισμό των ηπείρων και τις πτώσεις αστεροειδών και φαίνεται να βγαίνουν αλώβητες από μια πυρηνική καταστροφή.

Μπορούν να αντέξουν πολλές ώρες χωρίς οξυγόνο, ενενήντα μέρες χωρίς φαγητό και σαράντα μέρες χωρίς νερό. Είναι παμφάγες.

Και τα επτά άκρα τους μπορούν να “ξαναφυτρώσουν”. Το κεφάλι μπορεί να μείνει ζωντανό χωρίς σώμα για δώδεκα ώρες και το σώμα έως και σαράντα μέρες.

ratpack/photo unsplash