Το στοιχειωμένο πανδοχείο της Ishbel MacDonald…

Τον Ιανουάριο του 1936, όταν για πρώτη φορά οι λονδρέζικες εφημερίδες έγραφαν σε άρθρα τους ότι η χαριτωμένη κόρη του Πρωθυπουργού της Αγγλίας, Ramsey MacDonald, θα αποσυρόταν από την κοσμική ζωή για να ανοίξει πανδοχείο, κανείς δεν πίστευε την είδηση.

Η Ishbel MacDonald ανέλαβε τις νέες της υποχρεώσεις ως ιδιοκτήτριας εξοχικού ξενοδοχείου από την Κυριακή 5 Ιανουάριου, αφού προηγουμένως είχε διατελέσει ιδιαιτέρα γραμματέας του πασίγνωστο πολιτικού άντρα, του πατέρα της, για πολλά χρόνια, βοηθώντας τον ποικιλοτρόπως στη σπουδαία καριέρα του.

Μέσα σ’ ένα δεντροφυτεμένο τοπίο, λοιπόν, στις παρυφές των μαγευτικών λόφων του Buckinghamshire, η χειραφετημένη και προοδευτική σε απόψεις Ishbel, η οποία ήταν απόφοιτος των Κοινωνικών Επιστημών, πραγματοποίησε τα εγκαίνια του γραφικού πανδοχείου της, περικυκλωμένη από πλήθος κοσμικών επισκεπτών και δημοσιογράφων, που είχαν σπεύσει να καλύψουν το γεγονός.

Το χαρούμενο και εορταστικό περιβάλλον των εγκαινίων τους έκανε όλους να χαμογελούν. Η νεαρή Ishbel MacDonald, η διάσημη κόρη του Πρωθυπουργού της χώρας, έλαμπε από την αισιοδοξία της για το νέο της επίτευγμα και εξέφραζε πρόδηλα την αγάπη της για το θαυμάσιο, παραμυθένιο πανδοχείο της, που με πολύ κόπο και φροντίδα είχε δημιουργήσει.

Μα, δε μοιράζονταν όλοι τον ίδιο ενθουσιασμό. Το προσωπικό του πανδοχείου, άντρες και γυναίκες, έμοιαζαν προβληματισμένοι και ανήσυχοι. Ένα σκοτεινό φως διαπερνούσε τα χαμηλωμένα μάτια τους. Αν και εκτελούσαν άριστα τα καθήκοντά τους, το μυαλό τους ήταν μπερδεμένο, μουδιασμένο. Ήξεραν ήδη πως το παλαιότατο πανδοχείο, το οποίο είχε χτιστεί το 1621, «The Old Plow Inn» όπως ονομαζόταν, αν και είχε πλήρως ανακαινιστεί, δεν είχε εγκαταλειφθεί από το φάντασμά του.

Το προηγούμενο βράδυ των περίφημων εγκαινίων, μέλη του προσωπικού είδαν να εμφανίζεται από το πουθενά μια ηλικιωμένη γυναίκα και να κάθεται αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα της μεγάλης έρημης σάλας, τυλιγμένη με το σάλι της. Έστρεψε το βλέμμα και τους κοίταξε για αρκετή ώρα βλοσυρά κι απειλητικά, φανερά εξοργισμένη που της διέκοπταν τη γαλήνη. Έπειτα, χάθηκε σαν καπνός μπροστά στα μάτια τους και η πολυθρόνα αίφνης απόμεινε αδειανή.

Η Ishbel MacDonald δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είχε άφθονο καιρό για να ασχοληθεί με τα διαβόητα φαντάσματα του πανδοχείου της».

Το στοιχειωμένο πανδοχείο της κόρης του Πρωθυπουργού είχε γίνει πρώτο θέμα συζήτησης σε όλους τους κοσμικούς κύκλους της Αγγλίας. Μα, στην περιοχή του Buckinghamshire, κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει γι’ αυτό, από καταφανή φόβο για την απόκοσμη και ίσως εκδικητική υπερφυσική οντότητα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», στις 15/01/1936…

Από strangepress, ΦΩΤΟ: pexels