• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το Μυστικό κατασκευής του Κάστρου το πήρε στον τάφο! Κατασκευάστηκε με Τεχνολογία Αντι-βαρύτητας;

Το Μυστικό κατασκευής του Κάστρου το πήρε στον τάφο! Κατασκευάστηκε με Τεχνολογία Αντι-βαρύτητας;

Το αινιγματικό Κάστρο Coral, αποτελείται από τεράστιες πλάκες πετρωμάτων, συνολικού βάρους άνω των 1.100 τόνων, τους οποίους κανείς δεν μπορεί να λαξεύσει με τόση ακρίβεια και να τοποθετήσει με αυτό τον τρόπο.

Στην αρχαιότητα χρειάζονταν δεκάδες χιλιάδες εργάτες -σύμφωνα με τους αρχαιολόγους- για κατασκευές όπως το Stonehenge, οι Πυραμίδες κλπ οι οποίοι έπρεπε με κάποιο τρόπο να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις μεταφέροντας τις τεράστιες πέτρες στα εργοτάξια.

Σ’υμφωνα με το paranormaljunkie.net, ένας Λετονός επιστήμονας πίστευε ότι αυτές οι αρχαίες δομές δημιουργήθηκαν με μεγαλύτερη ευκολία από ότι νομίζουμε, χρησιμοποιώντας ένα μυστικό οικοδομικής τεχνικής που έχει χαθεί στο χρόνο και πως είναι σε θέση να στηρίξει την τεχνική αυτή με πρακτική απόδειξη, όπως συμβαίνει στο μυστηριώδες Κάστρο των Κοραλλιών.

Ο Edward Leedskalnin, ζούσε στη Λετονία και στα 25 του χρόνια ήταν έτοιμος να παντρευτεί την δεκαεξάχρονη αγαπημένη του Agnes Scuffs. Το βράδυ της παραμονής του γάμου του, η νύφη άλλαξε γνώμη -έφυγε και ποτέ δεν επέστρεψε κοντά του. Πολύ αργότερα ο Leedskalnin κατασκεύασε ένα πραγματικά μαγικό κάστρο στη μνήμη της χαμένης του αγάπης.

Λόγω της ραγισμένης του καρδιάς και τον αγώνα του με την φυματίωση, ο Leedskalnin αναχώρησε από τη Λετονία, προς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εγκαταστάθηκε στη Φλόριντα και εκεί έφτιαξε μία από τις πιο εντυπωσιακές (και πιο αινιγματικές) κατασκευές που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένας άνδρας μόνος του: το “Κάστρο των Κοραλλιών” ή όπως το ονόμασε ο Leedskalnin, το Rock Gate Park.
Κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρες, τις οποίες έκοψε, λάξευσε και τοποθέτησε μόνος του, ο Leedskalnin. Το μεγάλο οικοδόμημα κατασκευάστηκε από γιγαντιαίες πλάκες, μερικές από τις οποίες ζυγίζουν μέχρι και 30 τόνους. Μέσα σε είκοσι οκτώ χρόνια μοναχικής δουλειάς, το Coral Castle έγινε πραγματικότητα. Ολοκλήρωσε το έργο του με μοναδική βοήθεια ένα απλό εργαλείο δικού του σχεδιασμού, που ήταν μια σιδερένια τροχαλία ανύψωσης η οποία κατασκευάστηκε από παλιούς τηλεφωνικούς πυλώνες.

Δεν μοιράστηκε ποτέ με κανένα τις μυστηριώδεις μεθόδους οικοδόμησης του κάστρου, αλλά κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να προστατεύσει το μυστικό του. Πολλοί υπέθεσαν πολλά για τη διαδικασία της κατασκευής του, αλλά κανείς δεν κατάφερε να αναδημιουργήσει την φαινομενικά αβίαστη κίνηση αυτών των μεγάλων λίθων.

Λέγεται μάλιστα ότι μία νύχτα κάποια παιδιά παρακολούθησαν τον Leedskalnin την ώρα που εργαζόταν και είδαν τις μεγάλες πέτρινες πλάκες να αιωρούνται σαν “μπαλόνια υδρογόνου”.
Τη μόνη φορά που ζήτησε βοήθεια ο Leedskalnin ήταν το 1936, όταν ήθελε να μεταφέρει ολόκληρη τη δομή στο κοντινό Homestead και προσέλαβε ένα φορτηγό για να μεταφέρει τις πέτρες. Για να προστατεύσει το μυστικό του, ο Leedskalnin επέμεινε να εγκαταλείψει ο οδηγός το φορτηγό του εκείνη τη νύχτα, ώστε να μπορέσει να φορτώσει ο ίδιος τις τεράστιες πλάκες. Ο οδηγός αμφέβαλε ότι μπορούσε αλλά του το υποσχέθηκε. Την επόμενη μέρα ο Leedskalnin, είχε στοιβάξει τις πέτρες στο μεγάλο ρυμουλκό φορτηγό και ήταν έτοιμο για τη μεταφορά.

Η κατασκευή του Κάστρου των Κοραλλιών είναι γεμάτη μυστήριο. Πώς μπορεί κάποιος να μετακινήσει πάνω από 1.100 τόνους πέτρινων πλακών που χρειάζονται για να χτίσουν αυτή την τεράστια κατασκευή; Ενώ ο Leedskalnin ποτέ δεν μίλησε για τα μυστικά οικοδομής που χρησιμοποίησε, άφησε κάποια γραπτά που υποδεικνύουν μια σειρά πειραμάτων με χρήση μαγνητών, υπονοώντας ότι η μέθοδός του προερχόταν από τη μελέτη των μαγνητικών πεδίων της γης. Μήπως ο ο Leedskalnin κατάφερε να αψηφήσει τους νόμους της βαρύτητας;

Ο Leedskalnin απέφευγε να απαντήσει άμεσα σε οποιαδήποτε ερώτηση αφορούσε την κατασκευή του κάστρου Coral, αλλά ισχυρίστηκε ότι διαθέτει τεχνικές που ήταν γνωστέ σε κατασκευαστές της αρχαιότητας, όπως αυτές που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των μεγάλων αιγυπτιακών πυραμίδων. Μάλιστα έλεγε ότι η μέθοδος ήταν πολύ εύκολη, εάν γνώριζες το μυστικό.

Ένα από τα πιο θαυμαστά χαρακτηριστικά του Κάστρου είναι το εννέα τόνων πέτρινο μπλοκ που χρησιμοποιήθηκε σαν πύλη εισόδου στο κάστρο. Ο Leedskalnin τοποθέτησε αυτή τη μεγάλη πέτρα με τέτοια ακρίβεια, ώστε να μπορεί να ανοιχτεί εύκολα με ένα απαλό άγγιγμα. Τριάντα χρόνια μετά, το 1986, η πύλη έπρεπε να επισκευαστεί και η δουλειά απαιτούσε τουλάχιστον έξι άτομα με ένα γερανό των είκοσι τόνων για να μετακινήσει τη μεγάλη πέτρινη πλάκα.
Ωστόσο, παρά την προσπάθεια η ομάδα ανδρών δεν ήταν σε θέση να τοποθετήσει ξανά την πύλη ακριβώς στην ίδια ακριβή θέση όπως πριν.

Το εσωτερικό του Κάστρου των Κοραλλιών φιλοξενεί γλυπτά εξαιρετικής τέχνης και θαυμάσιας μηχανικής. Θεωρείται επίσημα ιστορικό μνημείο και έχει μετατραπεί σε ανοιχτό μουσείο για όλους όσους είναι περίεργοι και θέλουν να αποκαλύψουν το μυστήριο της δουλειάς και της ζωής του εκκεντρικού Λετονού. Τον κήπο διακοσμούν τραπέζια και καρέκλες, ενώ οι σκάλες και τα ηλιακά ρολόγια λειτουργούν με ακρίβεια δευτερολέπτου -ακόμη μια απόδειξη για τις μυστηριώδεις ικανότητες του Leedskalnin.

Λέγεται ότι ποτέ δεν είδαν τον Leedskalnin να εργάζεται στο Κάστρο του Coral, αν και οι γείτονες είχαν αναφέρει ότι κατά καιρούς αργά τη νύχτα έβλεπαν ένα φως στον πύργο του εργαστηρίου του, μαζί με τους ήχους ενός περίεργου τραγουδιού. Τι είδους αρχαία τεχνολογία χρησιμοποίησε ο Leedskalnin και γιατί ήθελε να κρατήσει μυστική μια τέτοια θαυμαστή ανακάλυψη; Πράγματι κατείχε το μυστικό μιάς αρχαίας οικοδομικής τεχνικής αντι-βαρύτητας; Μόνο εικασίες μπορούμε τώρα να κάνουμε αφού ο Leedskalnin πρόσφερε ενδείξεις της αρχαίας τεχνολογίας, όμως τη μέθοδο της κατασκευής του κοραλλένιου πύργου την πήρε μαζί του στον τάφο.

Σχετικά με το φαινόμενο της αιώρησης, της βιοηλεκτρικής επαγωγής, το Γήινο Πλέγμα, την αλληλεπίδραση των ανθρώπων με το ενεργειακό πλέγμα της ζώσας Γαίας και άλλα σχετικά θέματα και την εξήγησή τους, μπορείτε να διαβάσετε στο Τόμο 22 ” Οι Πολεμιστές της Ειμαρμένης και τα Μυστικά των Δελφών” της σειράς “Γιατί και Πως Ζουν Ανάμεσά μας” του Δημοσθένη Λιακόπουλου.

Photo video screenshot

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...