Το Halloween και ο θεός του θανάτου

Τι κρύβεται πραγματικά πίσω από τη γιορτή του Halloween;

Αυτή η γιορτή ξεκίνησε στην Ιρλανδία, πήγε στις ΗΠΑ και από εκεί άρχισε να έρχεται τα τελευταία χρόνια και σε μας. Το όνομα «Halloween» είναι μια συντομογραφία της φράσης «All Hallows Eve» (Παραμονή της γιορτής των Αγίων Πάντων).

Μερικές φορές, αναφέρεται το «Samhain» σαν το όνομα του θεού των νεκρών. 

Αναφέρουν πως η ψυχή των νεκρών επιστρέφει για μια μέρα στην γη.

Γι’ αυτό υπάρχουν δύο εκδοχές:

1. Κάποιοι προετοίμαζαν όλων των ειδών τα καλούδια για τον νεκρό τους, έτσι ώστε όταν το πνεύμα του επιστρέψει στη γη, να ζήσει ευτυχισμένο σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. Με αυτήν την προσφορά τους,  πίστευαν, ότι ο πνεύμα του θα ήθελε να κρατήσει την επαφή με τους συγγενείς του  και μετά το θάνατό τους.  Αυτό το πιστεύω είχε ως αποτέλεσμα, κάποιοι να διοργανώνουν ένα μεγάλο, πλούσιο πάρτι με φωτιά, γλέντι και φαγοπότι.

2. Κάποιοι άλλοι δε, φοβούνταν ότι επιστρέφοντας οι ψυχές των νεκρών στη ζωή θα διεκδικούσαν πίσω την περιουσία τους από τους επιζώντες συγγενείς. Γι’ αυτό το λόγο, οι ίδιοι μεταμφιέζονταν αυτό το βράδυ – κατά προτίμηση ως κάτι το τρομακτικό -, έτσι ώστε οι νεκροί να τους προσπερνούν καθώς δεν θα αναγνώριζαν τους επιζώντες.

Λέγεται πως το Halloween παλιά περιείχε και ανθρώπινη θυσία για τον θεό του θανάτου.

Σήμερα, στα πάρτι του Halloween, τα παιδιά πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και ζητούν μια «προσφορά».

Ο θεός του θανάτου εξακολουθεί να λατρεύεται με βάναυσες θυσίες. Ο θεός του θανάτου είναι ο διάβολος ή Σατανάς. Για τους σατανιστές – τους ανθρώπους που λατρεύουν τον Σατανά ως Θεό τους, συχνά με φρικιαστικές τελετουργίες  – το Halloween είναι η σημαντικότερη γιορτή.  Σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, απαγορεύτηκε η πώληση μαύρων σκυλιών και γατών πριν από το Halloween, επειδή έχει διαπιστωθεί ότι πολλά από αυτά τα ζώα τη επόμενη εβδομάδα βρίσκονται ακρωτηριασμένα. Επίσης, μετά το Halloween στις ΗΠΑ, ανακαλύπτονται πτώματα με τραυματισμούς σαν αυτούς που προκαλούν οι σατανιστές στα θύματά τους, π.χ. κατά τις αποκρυφιστικές τους τελετουργίες.

Στις ΗΠΑ γιορτάζεται αυτή η γιορτή εδώ και πάρα πολλά χρόνια και γι’ αυτό έχει «αναπτυχθεί» τόσο πολύ, ενώ εμφανίζεται δειλά-δειλά και στην Ελλάδα.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά την προέλευση του Halloween. Σίγουρα όμως έχει σκοτεινό υπόβαθρο.

 

Kάντε μας like στο https://www.facebook.com/ELNEWSGR/

 

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί