• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το φάντασμα που στοίχειωνε την ιματιοθήκη ενός κάστρου στην Αγγλία – Ελληνική εφημερίδα του 1939

Το φάντασμα που στοίχειωνε την ιματιοθήκη ενός κάστρου στην Αγγλία – Ελληνική εφημερίδα του 1939

Στις 20 Φεβρουαρίου του 1882, ιδρύθηκε στην Αγγλία η Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών, με πρώτο της Πρόεδρο τον διακεκριμένο φιλόσοφο και οικονομολόγο Henry Sidgwick.

Στην Γηραιά Αλβιώνα, ως γνωστόν, περίσσευαν οι ιστορίες για σπίτια στοιχειωμένα, για κάστρα βασανισμένα από δαιμόνια και αερικά, αλλά και για φαντάσματα, που καιροφυλακτούσαν συνήθως με σκοπούς τρομερούς και καταχθόνιους.

Οι επιστήμονες, κυρίως ψυχίατροι, αλλά και πλήθος άλλοι που απάρτιζαν την εταιρεία αυτή, είχαν σκοπό να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση, αποκλείοντας τα πονηρά τεχνάσματα των απατεώνων και των καιροσκόπων μέντιουμ.

Κατά τη διάρκεια ενός πειράματος, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 1937 ενώπιον του Καθηγητή Horace Leaf, ο οποίος θεωρούνταν αυθεντία στον χώρο της έρευνας των υπερφυσικών φαινομένων και με τη βοήθεια ενός μέντιουμ, εμφανίστηκε τελικά ένα μυστηριώδες φάντασμα.

Το φάντασμα, που στοίχειωνε για χρόνια ολόκληρα την ιματιοθήκη ενός παλαιότατου κάστρου, αποκάλυψε την τραγική ιστορία του. Οι παριστάμενοι στο πείραμα είδαν για λίγη ώρα μόνο τη μορφή ενός γέρου άντρα περίπου 75 ετών με μεγάλα λευκά μουστάκια και στη συνέχεια, διαλύθηκε σαν καπνός.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 12/09/1937…

Από strangepress, ΦΩΤΟ pexels