• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τα τηλεπαθητικά πειράματα ανάμεσα στην Αθήνα και στο Λονδίνο, το 1938…

Τα τηλεπαθητικά πειράματα ανάμεσα στην Αθήνα και στο Λονδίνο, το 1938…

Κατά τα μέσα Απριλίου του 1938, η ελληνική Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών ξεκίνησε μια σειρά τηλεπαθητικών πειραμάτων μεταξύ της Αθήνας και της αντίστοιχης ομάδας του Διεθνούς Ινστιτούτου Ψυχικής Έρευνας του Λονδίνου. Η αγγλική αυτή επιστημονική ομάδα διευθυνόταν από τον γνωστό και καταξιωμένο ψυχοφυσιολόγο Nandor Fodor.


Πραγματοποιήθηκαν συνολικά τέσσερα πειράματα. Στα δύο πρώτα η ελληνική επιστημονική ομάδα υπήρξε πομπός τηλεπαθητικών μηνυμάτων, ενώ στα άλλα δύο ήταν ο δέκτης, προκειμένου να εξεταστεί εάν υπήρχε ο απαραίτητος αναμεταξύ τους συντονισμός.

Αν και σε παρόμοιες δοκιμές χρειάζονταν τουλάχιστον 3-4 πειράματα, ώστε να επιτευχθεί συντονισμός, στην περίπτωση αυτή, όμως, τα αποτελέσματα ήταν τόσο χαρακτηριστικά, ώστε να επιτρέπουν τις μεγαλύτερες ελπίδες για τη συνέχιση των τηλεπαθητικών πειραμάτων.

Αν και ως δέκτες οι Άγγλοι είχαν αποτύχει να εκτελέσουν για πρώτη φορά όμοια πειράματα, καθώς δεν είχαν την αναγκαία πείρα, κατάφεραν ωστόσο ως πομποί να μεταδώσουν πολύ καλά στην έμπειρη ελληνική επιστημονική ομάδα τα σχήματα του κύκλου και του τριγώνου, στα οποία είχαν επικεντρωθεί.

Συνεπώς, το αναγνωρισμένο μέντιουμ της εποχής Ελένη Ζακυνθινού, που συνεργαζόταν στενά με την ελληνική Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών, όπως μπορεί να δει κανείς στο παρακάτω σχέδιο, αμέσως συνέλαβε τηλεπαθητικά το σχήμα του τριγώνου, αν και με μια κάθετη γραμμή στην κάτω πλευρά του.


Κατά τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα μέντιουμ της ελληνικής Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών, οι κυρίες Παυλάτου, Κωνσταντία, Ηρωφίλη, Κικίδου, Σκαρλάτου και Περακάκη, παρέλαβαν τηλεπαθητικά το σχήμα του κύκλου από την αντίστοιχη ομάδα του Λονδίνου, τα οποία η φαντασία τους εξέλιξε, προσδίδοντάς τους διάφορες μορφές, χωρίς, όμως, ποτέ να παρεκκλίνουν από το βασικό σχήμα του κύκλου.


Τα τηλεπαθητικά αυτά πειράματα θα συνεχίζονταν και θα πραγματοποιούνταν κι άλλα παρόμοια ανάμεσα στην Αθήνα και στη Βιέννη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 28/04/1938…

Από strangepress