Ο μυστηριώδης Γάλλος των «Μυστικών Απομνημονευμάτων»…

Στα αρχεία του Υπουργείου των Ναυτικών της Γαλλίας και ακριβώς στον 19ο τόμο των «Μυστικών Απομνημονευμάτων»,

υπήρχε μια συλλογή εξαιρετικά περίεργων εγγράφων σχετικά με κάποιον ονόματι Μπαλτινώ, ο οποίος τότε ήταν υπάλληλος της Εταιρίας των Ινδιών στις Νήσους της Γαλλίας και των Βουρβόνων.

Αυτός, λοιπόν, ο Μπαλτινώ, τον Απρίλιο του 1870 είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του στη γαλλική κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι μπορούσε να επισημάνει με μαθηματική ακρίβεια τη θέση των πλεόντων πλοίων από απόσταση 250 λευγών!

Έτσι, ο Υπουργός των Ναυτικών διέταξε τις Αρχές της Νήσου της Γαλλίας, όπου και διέμενε ο Μπαλτινώ, να προβούν σε σχετικές δοκιμές, οι οποίες θα διαρκούσαν οκτώ μήνες και ο άντρας αυτός θα έπρεπε να προβλέψει την ακριβή θέση όλων των πλοίων, που θα πλησίαζαν τη εν λόγω νήσο.

Σύμφωνα με τα «Χρονικά των Ψυχικών Επιστημών», η έκθεση της διορισμένης επιτροπής είχε εν συντομία ως εξής:

«Από τα 114 πλοία, των οποίων την άφιξη είχε προφητικά προαναγγείλει ο Μπαλτινώ, μόνο σε 4 ή 5 είχε πέσει έξω. Αλλά, κι αυτά είχαν καθυστερήσει απλώς να φτάσουν στο νησί εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών».

Πολλές από τις παράξενες επισημάνσεις του υπήρξαν αληθινά καταπληκτικές. Την 20η Αυγούστου του 1870, ο Μπαλτινώ βεβαίωνε ότι μερικά πλοία βρίσκονταν σε απόσταση 4 ημερών, παλεύοντας με αντίξοο άνεμο. Η αναμονή διήρκεσε τελικώς μέχρι τη 10η Σεπτεμβρίου. Την επόμενη ημέρα κι ενώ έπνεε ένας ούριος αέρας, ο Μπαλτινώ δήλωσε ότι ο στόλος έπλεε σε απόσταση δύο μόλις ημερών από το λιμάνι.

Πράγματι, τα πλοία εκείνα δεν άργησαν να εμφανιστούν και τεράστια υπήρξε η έκπληξη, όταν έγινε γνωστό ότι από τις 20 Αυγούστου κρατούνταν κλεισμένα από τον άνεμο στον όρμο της Νήσου Ροντριγκέζ.

Μάλιστα, κατά το ταξίδι της επιστροφής του πίσω στη Γαλλία, ο Μπαλτινώ είχε καταφέρει να προβλέψει ότι θα συναντήσουν στη ρότα τους 27 πλοία, πράγμα το οποίο επιβεβαιώθηκε απολύτως. Επίσης, μπορούσε να επισημάνει και τη γειτονία της εγγύς ξηράς, πολύ πριν τη δουν οι ναυτικοί με τα μάτια τους.

Ο μυστηριώδης αυτός Γάλλος μπορούσε να προβλέπει την έλευση στο λιμάνι των διερχόμενων πλοίων με απίστευτη ακρίβεια και ενώ αυτά βρίσκονταν ιδιαιτέρως μακριά, δηλαδή σε απόσταση μεγαλύτερη των 800 ναυτικών μιλίων!

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΘΗΝΑΙ», στις 06/04/1916…

Από strangepress, ΦΩΤΟ: pexels.com