Ο άστεγος που δεν πέθαινε

Ο Michael Malloy

ήταν ένας Αμερικανός άστεγος άντρας που έζησε στην Νέα Υόρκη στις αρχές του. 1900.

Έμεινε στην ιστορία όχι για την ζωή του αλλά για τον τρόπο που πέθανε.

Δούλευε σαν πυροσβέστης στην περιοχή της Νέας Υόρκης. Μετά το οικονομικό κραχ του 1929, ο Μαλόι έχασε την δουλειά του.

Μετά και το 1933 ο Μαλόι κατέληξε να είναι ένας άστεγος και αλκοολικός.

Πέντε άντρες σκόπευαν να τον σκοτώσουν και να εισπράξουν από μια ασφαλιστική εταιρεία της εποχής τα χρήματα της ασφάλειάς του, όταν ήταν πυροσβέστης.

Μάλιστα είχαν και έναν συνεργό που δούλευε στην ασφαλιστική εταιρεία και τους βοήθησε.

Αρχικά σκόπευαν να τον υποχρεώσουν να πιει μέχρι θανάτου.

Ο ένας από τους πέντε άντρες λοιπόν ήταν ιδιοκτήτης ενός μικρού μπαρ. Τους είπε πως μπορεί να πιει δωρεάν όσο θέλει.

Παρά το γεγονός πως ο άστεγος ήπιε σχεδόν όλο το ράφι με τα ποτά εντούτοις δεν έπαθε τίποτα και την επόμενη ημέρα ξαναγύρισε στο μπαρ.

Οι πέντε συνωμότες αποφάσισαν αυτήν την φορά να κάνουν κάτι άλλο: Έβαλαν αντιψυκτικό (υγρό για ψυγεία αυτοκινήτων) μέσα στο ποτό του άστεγου.

Ο Μαλόϊ αφού ήπιε πολλά ποτά με αντιψυκτικό και παρά το γεγονός πως στο τέλος της μέρας δεν μπορούσε να περπατήσει και έχασε τις αισθήσεις του εντούτοις την επόμενη ημέρα ξαναπήγε σώος και άβλαβης στο μπαρ.

Του έριξαν μέχρι βερνίκι για έπιπλα, υγρό για άλογα και δηλητήριο για ποντίκια αλλά πάλι ο άστεγος δεν έπαθε τίποτα και επανερχόταν συνεχώς στο μπαρ.

Του έδωσαν φαγητό όπως μύδια με ουίσκι και ένα σάντουιτς με χαλασμένες σαρδέλες και ποντικοφάρμακο αλλά ο άστεγος τα έφαγε κανονικά χωρίς να πάθει το παραμικρό.

Τελικά θα εφάρμοζαν κάτι άλλο: Μόλις ο άστεγος άντρας έχανε τις αισθήσεις του από το πολύ ποτό θα τον έβγαζαν έξω στο κρύο έτσι ώστε να παγώσει μέχρι θανάτου, καθώς τα πάντα έπρεπε να φανούν σαν ατύχημα.

Ένα βράδυ που επικρατούσε παγωνιά με την θερμοκρασία να φτάνει τους -26 βαθμούς Κελσίου μόλις ο άστεγος χάνει τις αισθήσεις του τον βγάζουν έξω και τον αφήνουν σε ένα παγκάκι ενός πάρκου μέσα στο χιόνι.

Στην συνέχεια ρίχνουν στο γυμνό στήθος του 19 λίτρα νερού έτσι ώστε αυτό να παγώσει και ο άντρας να πεθάνει. Ωστόσο όμως την επόμενη μέρα ο άστεγος εμφανίστηκε ξανά στο μπαρ.

Η επόμενη απόπειρα να τον σκοτώσουν έλαβε χώρα, όταν ο ένας από τους πέντε άντρες ήταν ταξιτζής και το βράδυ που ο άστεγος έφυγε απο το Μπαρ μεθυσμένος τον χτύπησε “κατά λάθος” με το ταξί και με ταχύτητα 72 km/h.

 Ο άστεγος όμως αν και τραυματίστηκε βαριά και κατέληξε για τρεις βδομάδες στο νοσοκομείο δεν πέθανε. Οι συνωμότες αρχικά πηγαίνουν στην ασφαλιστική εταιρεία να εισπράξουν τα χρήματα αλλά εκεί μαθαίνουν πως ο άστεγος δεν είναι νεκρός.

Οι πέντε άντρες που σκόπευαν να πάρουν την ασφάλεια ζωής του άστεγου αποφάσισαν να κάνουν μια τελευταία απόπειρα. Στις 22 Φεβρουαρίου του 1933 μόλις ο άστεγος ήπιε μέχρι να πέσει κάτω τον μεταφέρουν στο σπίτι του ενός άνδρα και αφού του βάζουν μια σωλήνα που ήταν συνδεδεμένη με το γκάζι της κουζίνας στο στόμα τελικά τον σκοτώνουν.

Λόγω της προχειρότητας των αρχών της εποχής, ο άστεγος μεταφέρεται στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί πρόχειρα διέγνωσαν (σαν άστεγος που ήταν δεν έδωσαν σημασία) σαν αιτία θανάτου την πνευμονία και ο Μαλόϊ ετάφη με συνοπτικές διαδικασίες.

Μετά απο τον φόνο οι πέντε άντρες σε συνεννόηση με τον ασφαλιστή συνεργάτη τους,  ξαναπηγαίνουν στην ασφαλιστική εταιρεία του άστεγου και ετοιμάζονται να εισπράξουν 3.500 δολάρια (52.000 δολάρια σήμερα).

Ωστόσο, είχαν αρχίσει να μιλάνε και να καυχιόνται για το “κατόρθωμά” τους από εδώ και από εκεί με αποτέλεσμα αυτές οι φήμες να γίνουν γνωστές στην αστυνομία η οποία αμέσως διάταξε να ξεθαφτεί το πτώμα του άτυχου άντρα για να διαπιστωθούν οι πραγματικές αιτίες του θανάτου του.

Πράγματι διαπιστώνεται πως ο Μαλόϊ δεν πέθανε απο πνευμονία αλλά απο δηλητηρίαση φυσικού αερίου. Οι πέντε συνωμότες (Tony Marino, Joseph Murphy, Francis Pasqua, Hershey Green, και Daniel Kriesberg) συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε θάνατο με ηλεκτρική καρέκλα εκτός απο έναν ( Hershey Green) που καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο τύπος της εποχής ονόμασε αυτήν την συμμορία “the Murder Trust”.

 

Kάντε μας like στο https://www.facebook.com/ELNEWSGR/

 

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί