Ο 12χρονος από την Ινδία που φωνάζουν «διάβολο»

Μια μυστηριώδης ασθένεια έχει κάνει τις παλάμες στα χέρια ενός παιδιού να μεγαλώσουν υπερβολικά και να έχουν ξεπεράσει τα 30 εκατοστά σε μήκος.

 
Ο 12χρονος Tarik, από το Uttar Pradesh της Ινδίας, είχε μεγάλες παλάμες από τη γέννησή του, τα οποία, αν και δεν έχουν διαγνωστεί, κάποιοι γιατροί υποθέτουν ότι μπορεί να είναι η αντίστοιχη ελεφαντίαση για τα χέρια, αν και είναι πολύ πιο πιθανό να πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση μακροδακτυλισμού.

Τρομαγμένοι από την άγνοια της ασθένειας, πολλοί συγχωριανοί του, φωνάζουν τον Tarik «διάβολο», αφού πιστεύουν ότι οι μεγάλες παλάμες του είναι αποτέλεσμα κάποιας κατάρας.

Εκτός από τη διαρκή σκληρή αντιμετώπιση από γείτονες και παλιούς φίλους, ο Tarik, ο οποίος πουλάει τσάι, δεν μπορεί καν να πάει στο σχολείο, καθώς ανησυχεί ότι οι παλάμες του θα φοβίσουν τους άλλους μαθητές.

Μετά από το θάνατο του πατέρα του, η οικογένειά του δεν ήταν σε θέση να προσφέρει επισκέψεις σε γιατρούς για να βρεθεί κάποια θεραπεία. Ωστόσο, ο Tarik εξακολουθεί να αισιοδοξεί ότι θα θεραπευτεί μια μέρα.

«Θέλω να απαλλαγώ από αυτή την κατάσταση. Θέλω να γίνω όπως τα άλλα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο κάθε μέρα και παίζουν σαν κανονικά παιδιά. Ελπίζω ότι κάποτε θα έχω κανονικές παλάμες».

iatropedia

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί